Thiago Silva in hechtenis genomen na doodsbedreging richting eigen vrouw

3
1098
Thiago Silva
Mug shot van Thiago Silva

Thiago Silva zal nooit meer in de UFC vechten nadat hij is opgepakt vanwege doodsbedreigingen met een vuurwapen richting zijn eigen vrouw, Thaysa Kamiji Silva, en de man met wie zij vermeend vreemd zou zijn gegaan, BJJ-coach Pablo Popovitch. Dit voorval is gebeurd op 6 februari bij de Pablo Popovitch- Brazilian Jiu-Jitsu Center waarbij gelukkig niemand gewond raakte. Hierna is Silva door een SWAT-team opgepakt in zijn eigen huis.

Op 30 januari zou de vrouw van Silva, met wie hij al dertien jaar getrouwd was, al aan de politie hebben gemeld dat haar man gewelddadig was, nadat hij erachter kwam dat zij een affaire met Popivitch had. Hierbij zou hij een geweer in haar mond hebben geduwd en gedreigd te gaan schieten. Uiteindelijk kon ze hierbij vrijkomen en een straatverbod aanvragen. Ook zou Silva via SMS hebben gedreigd een huurmoordenaar in te huren om haar te vermoorden

Silva zou op 6 februari gedreigd hebben om iedereen in de school onder vuur te nemen. Tijdens het voorval zou Silva in dronken staat naar de school zijn gereden en gedreigd te hebben om te gaan schieten met een GLOCK als zijn vrouw Popovitch niet naar buiten bracht. Tijdens dit voorval waren er 25 studenten die les kregen. Nadat Popovitch Silva benaderde, richtte Silva zijn vuurwapen op hem. Hierop zou Popovitch naar binnen zijn gerend en alles op slot hebben gedaan om vervolgens de politie te bellen, waardoor Silva ervandoor ging. Dit staat allemaal in het proces-verbaal die MMAmania.com heeft weten te bemachtigen.

Momenteel wordt Silva vastgehouden zonder borgtocht. Dit komt omdat hij als gevaar wordt gezien voor de samenleving en er ook een grote kans is dat hij kan verdwijnen richting Brazilië. Zijn paspoort is hierdoor ook afgenomen. Na de eerste hoorzitting is hij op twee aanklachten voor poging tot moord vrijgesproken, maar kan hij nog steeds worden bestraft op twee tellingen van zware mishandeling met een wapen, verergerde mishandeling met een dodelijk wapen en verzet tegen arrestatie zonder geweld.

http://www.youtube.com/watch?v=G4vJE54KEGA&feature=share&t=8329s

De UFC heeft ondertussen ook een reactie gegeven en heeft laten weten dat Silva ontslagen is. Dana White laat hierbij tegenover Yahoo! Sports weten dat de Braziliaan nooit meer zal vechten in de UFC. Volgende maand zou hij tegen Ovince St. Preux vechten op UFC 171, maar dit zal uiteraard niet doorgaan. St. Preux laat in een reactie tegenover MMAjunkie.com weten goed te balen en hoopt op een vervanger.

The UFC released the following updated statement regarding Thiago Silva this morning:

The Ultimate Fighting Championship has terminated the contract of Thiago Silva, effective immediately.

Silva vocht twaalf keer in de UFC. Hierin deed hij het niet slecht met negen overwinningen, maar dit ging niet zonder problemen. Twee van zijn overwinningen zijn omgezet in een No Contest vanwege dopinggebruik. Na UFC 125 was Silva een jaar geschorst doordat hij een urinetest had vervalst. In zijn laatste gevecht tegen Matt Hamill won hij via unanieme beslissing, maar woog hij te zwaar in.

3 COMMENTS