Thiago Silva vs. Cavalcante verplaatst naar UFC on FUEL TV 10

0
521

Thiago Silva en Rafael Cavalcante zouden het oorspronkelijk tegen elkaar opnemen op UFC 162, maar het gevecht is een maand vervroegd naar UFC on FUEL TV 10 in Brazilië. Het event zal als finale dienen voor The Ultimate Fighter: Brazil 2 in Fortaleza, de hoofdstad van deelstaat Ceara. De main event zal gaan tussen coaches Antonio Rodrigo Nogueira en Fabricio Werdum.

Tatame meldt dit op zijn website. Er is veel speculatie over een zogenoemde ‘Loser leaves town match’ aangezien beide vechters van een schorsing afkomen. Thiago Silva is twee keer in zijn laatste drie gevechten geschorst vanwege verboden praktijen: op UFC 125 werd hij na zijn gewonnen gevecht met Brandon Vera geschorst vanwege het vervalsen van zijn urinesample na de doping test en na UFC on FUEL TV 6 werd hij geschorst vanwege cannabis. Rafael Cavalcante werd geschorst na zijn laatste gevecht tegen Mike Kyle vanwege stanozolol.

Naast deze twee Brazilianen en de Brazilianen in de main event, komt Erick Silva ook in zijn thuisland in actie. Hij zal het opnemen tegen de Engelse John Hathaway. Het gevecht tussen Caio Magalhaes en Karlos Vemola staat ook gepland voor het event, maar is nog niet bevestigd. UFC on FUEL TV 10 zal op 8 juni plaatsvinden in de Ginasio Paulo Sarasate, goed voor ongeveer 17.000 toeschouwers.