Thiago Alves wil comeback op UFC 171

0
1509

thiago-alves7

Thiago Alves is weer gezond en wil weer gaan vechten. De Braziliaanse vechter stond voor het laatst in maart 2012 in de octagon en wil graag op UFC 171 zijn terugkeer maken, aldus manager Malki Kawa via UFC Tonight. Verschillende blessures houden “The Pitbull” al een lange tijd aan de kant.

In maart 2012 vocht Alves voor het laatst tegen Martin Kampmann in de main event van UFC on FX 2. In dit gevecht leek hij op weg naar de overwinning, maar moest hij in de slotminuut van de laatste ronde alsnog afkloppen vanwege een guillotine choke. Hierna werd een gevecht met Yoshihiro Akiyama gepland voor UFC 149, maar moest hij vanwege een blessure afmelden en vervangen worden door Chris Clements. Een nieuw gevecht werd gepland voor de lancering van FOX Sports 1 op UFC Fight Night 26 tegen Matt Brown, maar opnieuw moest de Braziliaan afmelden vanwege blessureleed. Hierdoor werd hij door Mike Pyle vervangen.

Een vergelijking met de activiteit van Alves voor en na zijn titelgevecht op UFC 100 tegen Georges St-Pierre: op weg naar het titelgevecht vocht hij elf keer in drie jaar, terwijl hij na UFC 100 in juli 2010 maar vijf keer in actie kwam.