Thiago Alves ‘out’, Chris Clements vs Siyar Bahadurzada

0
836

Wat startte als Akiyama vs. Thiago Alves, is nu door een blessure aan de Braziliaan helemaal omgegooid. Siyar Bahadurzada, de vervanger van Yoshihiro Akiyama die ook meedeelt in de recente blessuregolf, zal op UFC 149 tegen Chris Clements uitkomen. De Brit neemt het gevecht op korte termijn aan tegen “The Killer”.

Clements zal voor de tweede keer in de UFC vechten. Op UFC 145 maakte hij zijn debuut die hij via split decision won van Keith Wisniewski. Hierdoor heeft hij nu vijf gevechten op een rij gewonnen en hoopt via Bahadurzada zijn zesde op een rij te boeken. De Afgaan zal ook voor de tweede keer de octagon instappen naar op indrukwekkende wijze Paulo Thiago knock-out te slaan in 42 seconden. Bahadurzada zal zijn overwinningsreeks hopen uit te breiden naar acht.

Blessures
Alves en Akiyama zijn slechts twee namen in het rijtje recente afmeldingen in de UFC. Zo hebben Jon Fitch, Papy Abedi, Chad Griggs en Thiago Silva zich ook recent afgemeld met fysieke ongemakken. Aaron Simpson, de oorspronkelijke tegenstander van Fitch, zal het UFC on Fuel 4 tegen Kenny Robertson opnemen. Ook zonder tegenstander is Shogun Rua, die het moest opnemen tegen Thiago Silva. Rua en de UFC lijken het ook niet eens te worden over een tegenstander. De UFC heeft Glover Teixeira voorgesteld, maar het kamp van Shogun heeft hier geen zin in. Hierdoor lijkt een gepaste tegenstander voor Rua moeilijk te vinden. Door de blessure van Griggs neemt Phil Davis het op UFC on Fox 4 opnemen tegen Wagner Prado, een debutant in de UFC. Tot slot zal Rick Story het, door de blessure van Papy Abedi, ook opnemen tegen een debutant in Brock Jardine.