Te Huna vervangt Bader, vecht op UFC 160 tegen Teixeira

0
566

James Te Huna zal het op UFC 160 opnemen tegen de Braziliaan Glover Teixeira. De Australiër vervangt Ryan Bader die geblesseerd heeft moeten afhaken vanwege een knieblessure. Dit is de tweede blessure die de card treft na de blessure aan Alistair Overeem. UFC officials hebben de wisseling bekend gemaakt.

Te Huna won zijn laatste gevecht op UFC on FUEL TV 7 tegen Ryan Jimmo via decision. Dit was een hard bevochten gevecht nadat hij bijna knockout ging in de eerste ronde. De overwinning was zijn vijfde in de UFC in zes optredens en zijn vierde op een rij. Zijn enige verliespartij binnen de organisatie kwam tegen Alexander Gustafsson op UFC 127.

Teixeira vocht voor het laatst op UFC on FOX 6 in de co-main event tegen Rampage Jackson. Dit gevecht won hij via unanimous decision. De Braziliaan won hiermee zijn derde gevecht in de UFC en lijkt hiermee steeds dichterbij een titelgevecht te komen. Teixeira was buiten de UFC al een bekende naam, maar kon door problemen met een visa niet de VS in komen. Vanaf 2012 kan hij het land wel in en versloeg hij naast Rampage Jackson ook al Kyle Kingsbury en Fabio Maldonado in eigen land.