Sudden Death in Strikeforce Heavyweight toernooi

8
687

Een medewerker van Zuffa heeft zojuist bekend gemaakt dat het Strikeforce heavyweight toernooi vanaf nu met een Sudden Death systeem gaat werken.

Als een gevecht na drie rondes van vijf minuten in een gelijkspel eindigt, zal er een vierde, beslissende, ronde volgen. Strikeforce CEO Scott Coker had het al eerder over een dergelijk systeem, maar nu is het dus officieel.

Aanstaande zaterdag gaat het toernooi verder met Alistair Overeem vs. Fabricio Werdum en Josh Barnett vs. Brett Rogers. Ook zullen Valentijn Overeem en Chad Griggs uitmaken wie er vervanger mag zijn voor als een deelnemer een blessure oploopt.

Op papier een indrukwekkende kaart die de MMAplanet redactie erg enthousiast krijgt. Pride anyone?

8 COMMENTS

  • dat betwijfel ik aangezien GSP meerdere malen heeft gezecht dat als die naar middlewieght gaat hij het goed wilt doen en de tijd er voor wil nemen om op een gezonde manier meer spiermassa te creeren en tegelijkertijd niet zijn uithoudingsvermogen te beinvloeden. En hij nu al een gevecht heeft met Nick Diaz
   29 Oktober. Ook zal het nooit zo zijn dat het voor beide titlels vechten aangezien Silva zo makkelijk de 170 niet haalt. Doet die dat niet zou hij natuurlijk niet de titel winnen. (Als ze vechten zal het zijn voor de middlewieght titel)

   • sorry las je post verkeerd, hahah beter opletten Bartje πŸ˜›

    Maar nog steeds, ik denk geen GSP vs Silva 2 maanden na GSP zijn gevecht met Diaz. Ik denk eerder dat ze zo’n gevecht bewaren voor UFC 150 (of een andere mijlpaal)

 1. Kan niet wachten, ben erg nieuwsgierig naar het gevecht Werdum – Overeem, ook naar dat van alistair’s broer, Valetijn. verder vind ik dat die rondes van de toernooi allemaal wat te lang duren, liever zie ik volgende maand al de semi-finals en die maand daarop de finals, zodat we mischien nog een kans hebben om Overeem te zien shinen in de K1 GP (als dat teminste nog gaat plaats vinden).