Struve daagt Nogueira uit, “Big Nog” accepteert

4
545

Stefan Struve

Stefan Struve heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een volgend gevecht. “The Skyscraper” laat via Twitter weten het graag te willen opnemen tegen een van zijn favoriete vechters, Antonio Rodrigo Nogueira. Tijdens UFC Tonight heeft Ariel Helwani laten weten dat de Braziliaan de uitdaging heeft beantwoord met ‘The bigger they are, the harder they fall’.

Stefan Struve vocht voor het laatst op UFC on FUEL TV 8 in Japan. Daar vocht hij tegen Mark Hunt om voor de vijfde keer op een rij een overwinning in de UFC te boeken. Eerder won hij van Pat Barry, Dave Herman, Lavar Johnson en Stipe Miocic, maar ervaren veteraan Hunt had andere plannen. In de derde ronde sloeg hij Struve knockout met een gebroken kaak. Sindsdien is de Nederlander herstellende en wil hij het graag in december tegen Nogueira opnemen. De Nederlander zei het volgende over Nogueira tegenover Bleacher Report:

“He’s always been one of my favorites, if not my favorite fighter. The way he fights with that much heart and always finding a way to win. It’s been awesome to watch him fight, and I think the fans would really want to see that matchup too. I think it’s a really great fight to make. Fireworks are guaranteed in my opinion.”

Nogueira verloor zijn laatste gevecht zijn concurrent op TUF: Brazil 2 coach, Fabricio Werdum. Op UFC on FUEL TV 10 vochten de Brazilianen in de main event tegen elkaar in een belangrijk gevecht voor de UFC heavyweight divisie. Werdum won in de tweede ronde via armbar, de tweede verliespartij via submission voor “Big Nog”. Hierdoor onderging “Minotauro” afgelopen week met succes een operatie aan zijn arm en heeft laten hij weten een gevecht met Struve te zien zitten, aldus Helwani op UFC Tonight. Ondanks zijn verliespartij staat de Braziliaan nog steeds tiende op de UFC Rankings.

Iemand voor een gevecht tussen Struve en Nogueira in december?

4 COMMENTS

  1. Gaaf! In die Ultimate answers questions videos met de vraag, tegen wie zou je het liefst willen vechten.
    Zei Struve al dat hij graag tegen Nogueira zou willen vechten.
    Hopelijk krijgt hij zijn gevecht !

    • Zeker nice, maar Struve moet dan wat sneller uit de startblokken komen en meer zijn reach gebruiken. Zijn stand up is nog steeds niet goed genoeg. Zou mooi zijn als hij wat advies en tips kon krijgen van Sem Schilt, want die kan hem vast nog het een en ander leren over reach en stand up.