Strikeforce: Rockhold vs. Kennedy: Resultaten en discussie

1
668

Strikeforce is in een nieuw jasje gestoken door Showtime wat voor een verse nieuwe start zorgde. Op de card stonden drie gevechten op middleweight op het programma, waaronder het titelgevecht op die gewichtsklasse, samen met een welterweight titelgevecht in de co-main event. Drie vechters die een gewichtsklasse omlaag gingen die allen succes hadden. Vooral Nate Marquardt zag er goed uit in zijn welterweight debuut.

Nate Marquardt vs. Tyon Woodley
De Fight of the Night was het enige niet-middleweight gevecht op de main card. Tyron Woodley en Nate Marquardt zorgden voor een goed gevecht, maar een lege tank voor Woodley in de vierde ronde zorgde voor een snelle knockout van “The Great”. Na zelf een paar keer knockout te zijn gegaan en zelf ook dichtbij een finish zat zorgde zijn ervaring en knockout power voor de overwinning en wint hiermee de Strikeforce welterweight title.
Nate Marquardt verslaat Tyron Woodley 1:39 in de vierde ronde via KO en wint hiermee de Strikeforce welterweight title

Luke Rockhold vs. Tim Kennedy
Dit gevecht was niet heel spectaculair, maar wel leuk. Rockhold zag er goed, niet geweldig, uit in zijn tweede gevecht als middleweight champion tegen Kennedy. Vanaf het begin liet Rockhold zien dat hij het snel af wilde maken met zware stoten. Met behulp van zijn lengte kon hij Kennedy van zich afhouden. Kennedy’s beste vorm van aanval kwam op de grond maar kon niet veel schade aanbrengen om Rockhold te stoppen of de decision eruit te slepen.
Luke Rockhold verslaat Tim Kennedy via unanimous decision (3X 49-46) en behoudt de Strikeforce middleweight title

De volledige resultaten
Main card
Luke Rockhold verslaat Tim Kennedy via unanimous decision (3X 49-46)
Nate Marquardt verslaat Tyron Woodley via KO in de vierde ronde
Roger Gracie verslaat Keith Jardine via unanimous decision (29-27, 30-26, 30-27)
Lorenz Larkin verslaat Robbie Lawler via unanimous decision (3X 30-27)

Prelims op Showtime Extreme
Pat Healy verslaat Mizuto Hirota via unanimous decision (2X 29-28, 1 X 30-27)
Ryan Couture verslaat Joe Duarte via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Jorge Masvidal verslaat Justin Wilcox via split decision (29-28, 28-29, 29-28)
Jordan Mein verslaat Tyler Stinson via unanimous decision (3X 30-27)
Jason High verslaat Nate Moore via submission (guillotine choke) in de eerste ronde

Andere hoogtepunten/dieptepunten
Mauro Ranallo is echt irritant, daarentegen vind ik Pat Miletich erg goed.

Pat Healy zit heel dichtbij een titelgevecht. Met deze overwinning heeft hij nu een record van 6-1 in Strikeforce met zijn enige verliespartij tegen Josh Thomson, de vorige uitdager van Gilbert Melendez. Hoewel Healy dit niet erg overtuigend won is er, naast een mogelijk vierde match met Josh Thomson, weinig anders te bieden voor “El Nino”.

De judges waren het niet over heel veel dingen eens, twee split decisions en een unanimous decision overwinning voor Gracie die drie verschillende scores kreeg.

Ik hoop dat Dana White naar Lorenz Larkin heeft geluisterd, het is wel zo eerlijk om fight bonussen aan Strikeforce te geven.

Wat een bloedbad bij Jardine, maar dat is niet de eerste keer voor “The Dean of Mean” (die op 31 oktober geboren is, de dag van halloween, dank u Mauro Ranallo).

1 COMMENT