Strikeforce: Overeem vs. Werdum resultaten en discussie

12
1025

Het wachten duurde lang, de verwachtingen lagen hoog en het resultaat? Hrm…. gemengde gevoelens. Feit is in ieder geval dat ik 0 fights goed voorspelde. Mijn reputatie als slechte voorspeller blijft gehandhaafd! Wat gebeurde er gisternacht?

Alistair Overeem vs. Fabricio Werdum
Het gevecht waar wij Nederlanders het meest naar uitkeken. Bij de opkomst van “The Reem” is al te zien dat deze man in vorm is. Klaar om Werdum te laten zien dat hij niet zijn zoon is. Fuck vaderdag! In de eerste ronde blijkt al snel welk gameplan de vechters hebben. Overeem stopt elke takedown van Werdum en laat de Braziliaan telkens weer opstaan. Op een gegeven moment smeekt Werdum hem bijna om naar de grond te komen, maar Overeem neemt geen enkel risico. Wat opvalt is hoe sterk Overeem’s worstelen is. Hij duwt Werdum telkens van zich af alsof hij tegen Demetrious Johnson (links) vecht.

De tweede ronde gaat eigenlijk het zelfde. Overeem raakt Werdum met harde strikes en Werdum probeert guard te pullen. Toch lijkt het alsof Werdum staand iets meer in zijn element komt. Vooral in de derde ronde is dat duidelijk zichtbaar. Hoewel Alistair later in een interview zegt dat de strikes van Werdum hem niets deden, lijkt het toch alsof Werdum af en toe betere standup heeft dan Overeem.

Anyway. De derde ronde eindigt net zoals de eerste en tweede. Beide vechters staan nog en hebben beide niet heel erg veel schade opgelopen. Het is duidelijk dat “Ubereem” dit gevecht domineerde, maar niet op de manier waarop de fans hoopten. Zeker geen fight of the night.
Alistair Overeem verslaat Fabricio Werdum via unanimous decision

Josh Barnett vs. Brett Rogers
Van te voren voorspelde ik dat Josh Barnett dit gevecht zou winnen via een armbar in de tweede ronde en volgens mij kwam ik nog redelijk in de buurt. Dit gevecht is net zoals bovenstaande striker vs. grappler, maar in dit geval weet de grappler de takedown wel te scoren. En wat voor één?! Barnett pakt Rogers bij zijn middel, tilt hem boven de kooi uit en smijt hem op zijn rug. Vanaf dat moment is Barnett de baas. Hij domineert Rogers en drukt erg zwaar op hem. Je kunt Rogers duidelijk zwaar horen ademen. Misschien niet de mooiste, maar wel een heel erg effectieve techniek.

Aan het begin van de tweede ronde is Rogers duidelijk vermoeid. Barnett haalt hem weer naar de grond en kruipt gelijk naar de full mount. Vanuit deze positie wurmt hij zijn arm om Rogers’ nek en drukt hij met zijn hoofd de schouder van Rogers in zijn slagader. Nadat hij zijn handen koppelt is de arm triangle, die ook wel de side choke genoemd wordt, compleet. Rogers tikt snel af.
Josh Barnett verslaat Brett Rogers via submission (sidechoke) in de tweede ronde.

KJ Noons vs. Jorge Masvidal
Ik voorspelde onlangs dat K.J. Noons deze partij zou winnen, maar dat was voor dat ik dit filmpje gezien had. Jorge Masvidal komt van de straat en hij geeft nooit op! Dat is ook de hele tendens van dit gevecht. KJ probeert het wel, maar hij komt er maar niet door. Masvidal blijkt een erg sterke bokser te zijn en Noons krijgt erg veel stoten te verwerken. Op een gegeven moment wordt dit gevecht ook wel heel erg bloederig. Na drie rondes zitten beide vechters onder het bloed. Het bloed van KJ Noons wel te verstaan. Masvidal is dan ook de duidelijke winnaar.
Jorge Masvidal verslaat KJ Noons via unanimous decision

Daniel Cormier vs. Jeff Monson
Daniel Cormier is die dikke worstelaar met dat hoge stemmetje. Niet iemand waarvan je verwacht enige kans te maken tegen Jeff Monson. Toch blijkt al snel in dit gevecht dat Monson geen enkele kans maakt dit gevecht te winnen. Cormier zorgt dat dit gevecht niet naar de grond gaat, en blijft de Abu Dhabi grappling kampioen bestoken met harde stoten. Een aantal keer lijkt het bijna alsof Monson KO gaat, maar de getatoeëerde hulk gaat toch stug door.
Daniel Cormier verslaat Jeff Monson via unanimous decision

Chadd Griggs vs. Valentijn Overeem
De oudere broer van Alistair is niet zo succesvol als zijn jongere broertje, maar wel net zo gevaarlijk. Hij traint met de beste strikers van de wereld en kan ook nog eens een flink potje submission worstelen. Na het begin van dit gevecht gaat het al vrij snel naar de grond. Griggs ligt bovenop en Overeem heeft zijn linkerarm in een submission. Dit maakt Griggs zo kwaad dat hij met zijn rechterhand blijft stoten op het hoofd van Valentijn. Valentijn trekt de submission nog een keer goed aan, maar tikt dan af. Come on, Valentijn. Submission op strikes? Als dit Mortal Kombat was, zouden de commentators “HUMILIATION!!!” roepen.
Chadd Griggs verslaat Valentijn Overeem via submission (strikes) in de eerste ronde

Al met al een coole avond en hoewel Alistair Overeem zijn belofte niet waar maakte (Werdum KO slaan) vocht hij toch een mooie partij. Ook Barnett was indrukwekkend en we kunnen hier op de redactie ook niet wachten op de volgende ronde van het Strikeforce heavyweight toernooi!

Griggs vertelt in het volgende interview dat zijn elleboog uit de kom schoot, vlak voordat hij het gevecht beslist.

12 COMMENTS

 1. matige prestatie van beide overeem’s, ondanks dat alistair overeem z’n takedown defense geweldig was, was zijn standup defense ver te zoeken, heel het gevecht deed me een beetje denken aan dat van Silva en Maia, ook raar van Werdum dat hij loopt te braggen over dat hij hem KO zou slaan, maar vervolgens continue naar de grond gaat zonder resultaat.
  Wel een mooi gevecht was die van barnett en rogers, man wat een takedowns.

 2. Overeem moet tegen Bigfoot wel het een en ander veranderen. Hij kan beter ook wat snelheid in zijn slagen leggen en punten scoren en dan tussendoor een paar keer voor een knockout gaan anders kan je zo nog maar eens een gevecht op punten verliezen. Hehe Valentijn was toch wel bedroevend al verwacht je natuurlijk als je iemands elleboog via submission uit de kom laat schieten dat hij tapt 😛

 3. Ik las ergens dat het een deel van de slechte resultaten ook kan worden verklaard door slechte matchmaking. Ik ben het daar wel mee eens. Ik vind het ten eerste al matig dat er niet gewoon geloot wordt voor fights in een tournament, maar als je dan toch matchmaking doet doe het dan goed
  Stel je voor dat je een werdum tegen barnet zet dan zet je een catch wrestler tegenover een BJJ dude. Strikers genoeg om Overeem tegen te zetten, en geen twee gemeplanes die elkaar compleet denieen. Maargoed altijd makkelijk praten achteraf

 4. Inderdaad. Overeem heeft om Werdum gevraagd. Het had mij niet verbaast als Werdum de W kreeg aangezien hij het merendeel van de strikes heeft geland. De magie van afgelopen jaar die Overeem over zich heen had is een beetje weg. Zijn cardio is nog steeds niet waar die zijn moet. Hij zat als een zwangere vrouw te puffen bij de postfight interview. Het zou mij niks verbazen als kharitonov deze GP gaat pakken.

  En Valentijn overeem… Die jongen vecht alleen nog maar voor het geld. Als je tapped to strikes ga je in mijn ogen niet volledig voor je vechtcarriere. Jammer!

 5. Overeem wilde Werdum, lijkt me logisch hij wil z’n rematch, maar hij maakt de matchmaking niet. Ik ben niet heel erg bang voor z’n cardio, die was niet geweldig maar hij zat denk ik stuk omdat hij de ene naar de andere power move uitvoerde om maar niet in de guard/op de grond komt vast te zitten. Die strikes die werdum lande leken, als eerder gezegd, geen “echte” stoten maar eerder om z’n shoot in te lijden. Maargoed, dat alles gezegd hebbende vond ik ook dat de glans wat minder werd.

 6. Het was dus teleurstellend dat weten we nu wel! Maar niet ieder gevecht kan eindigen met een ko of submission. K vond het ontzettend spannend!

  En wie denkt dat overeem niet gewonnen heeft moet een kogel krijgen! De 3e ronde had die misschien kunnen verliezen van de jury maar de rest gemakkelijk gewonnen…

  Alistair scoorde ook veel punten doordat hij werdum zo op de grond smakte en dominant aan het vechten was!

 7. Als Overeem tegen de toppers van de ufc komt te staan dan weet ik niet of hij dat gaat redden: doet alleen aan powerpunching, komt geen snelheid bij kijken en zijn defense is ook niet op en top, tegen cain jds carwin red hij het niet ik denk zelfs tegen bredan schaub niet eens.