Strikeforce: Overeem vs. Werdum preview en voorspellingen

3
796

Zaterdagnacht zal het tweede evenement van het Srikeforce heavyweight toernooi plaatsvinden. Het main event van deze kaart is Alistair Overeem vs. Fabricio Werdum en het co-main event is Josh Barnett vs. Brett Rogers. Ook Alistair’s oudere broer zal deze avond in actie komen. Valentijn Overeem neemt het namelijk op tegen de KO specialist Chag Griggs. Al met al een super cool evenement. Maar helaas hoef je het niet meer te kijken want ik zal nu verklappen wie er gaan winnen.

Alistair Overeem vs. Fabricio Werdum
De laatste tijd is de de Nederlandse “Ubereem” in topvorm. Hij wint al zijn MMA fights met overtuiging en ondertussen wint hij ook nog even het prestigieuze K1 toernooi. Met zijn super explosieve stijl weet Overeem zijn tegenstanders snel te overrompelen en dat zorgt vaak voor snelle KO’s in de eerste ronde.

Zijn tegenstander is de eerste man die MMA legende Fedor Emelianenko heeft verslagen en dus niet één of andere pushover. Fabricio Werdum heeft onder andere overwinningen behaald op Antonio Silva en Brandon Vera en heeft vijf jaar geleden al eens van Overeem gewonnen.

Dit wordt een klassiek kickboxer vs. grappler gevecht en ik denk dat ik dit geval de kickboxer zal overwinnen. Werdum zal niet op kunnen tegen de storm van “The Reem” en dit gevecht zal dan ook niet lang gaan duren.
Alistair Overeem verslaat Fabricio Werdum via KO in de eerste ronde

Josh Barnett vs. Brett Rogers
Een iets minder gehyped, maar daarom niet minder leuk, gevecht is Barnett vs. Rogers. Barnett vocht voor het eerst in 1997 en is daarmee ruim 9 jaar langer bezig dan Rogers. Hij heeft bijvoorbeeld Semmy Schilt nog verslagen toen die nog MMA partijen vocht. Rogers moet het gelukkig niet van zijn ervaring hebben, maar van zijn krachtige vuisten. Hoewel hij twee keer achter elkaar KO is gegaan, is hij nog altijd een gevaarlijke tegenstander. Toch denk ik dat Barnett veel te ervaren is voor Rogers en dat hij hem snel naar de grond zal brengen en het gevecht daar zal beslissen via een submission.
Josh Barnett verslaat Brett Rogers via submission (armbar) in de tweede ronde

KJ Noons vs. Jorge Masvidal
Sinds zijn verlies tegen Nick Diaz heeft KJ Noons niet meer in de kooi gestaan. Zal het de striker uit San Diego lukken om de veel ervarener Masvidal te verslaan? Na het zien van de foto bij het Sherdogprofiel van Masvidal, hoop ik van wel. Geef die douchebag alsjeblieft een tik op zijn smoel, KJ!
KJ Noons verslaat Jorge Masvidal via KO in de eerste ronde

Daniel Cormier vs. Jeff Monson
Daniel Cormier is een vrij onbekende zwaargewicht die veel meer publiciteit verdient dan dat hij krijgt. Hij heeft namelijk al twee tegenstanders af laten tikken via punches. En laten we eerlijk zijn. Dat zijn toch de coolste submissions?! De tegenstander van Cormier wordt de MMA veteraan Jeff Monson. De ADCC (Abu Dhabi Combat Club) kampioen en heavyweight grappler van wereldniveau kent ook een paar submissions die hij graag wil laten zien aan Cormier, die toch meer een striker is. Hoewel Cormier op dit moment “hot” is wegens zijn agressieve stijl, denk ik toch dat Monson hem kan submitten.
Jeff Monson verslaat Daniel Cormier via submission (Guillotine Choke) in de derde ronde

Grappig feitje: Monson heeft een strafblad omdat hij een anarchy en een peace teken op een muur had gespoten met daar boven de tekst: “No poverty no war”

Valentijn Overeem vs. Chad Griggs
Om te bepalen wie er in mag vallen in het heavyweight toernooi als er een deelnemer uit moet stappen wegens ernstige blessure, zullen Valentijn Overeem en Chad Griggs zaterdag ook de kooi betreden. De oudere broer van “The Reem” versloeg een paar maanden geleden nog Ray Sefo via een neck crank. Dat Sefo verder nog nooit gegrappeld heeft, laten we voor het gemak maar even buiten beschouwing. In Chad Griggs vindt Valentijn een tegenstander van formaat. Griggs heeft zijn laatste vijf partijen gewonnen via KO of TKO en ik denk dan ook dat hij een maatje te groot zal zijn voor Overeem. Toch gaat dit gevecht echt een knaller worden. Misschien zelfs wel fight of the night!
Chad Griggs verslaat Valentijn Overeem via unanimous decision.

Al met al verwachten we hier op de redactie dat dit een super dik evenement gaat worden. De gevechten kunnen alle kanten op gaan en daarom zullen veel mensen het vast niet met mijn voorspelling eens zijn. Laat dus in de comments weten wie jij denkt dat er gaan winnen. De persoon die alle fights goed weet te voorspellen krijgt helaas geen prijs, maar zal uiteraard verafgood worden voor zijn MMA knoweledge!

3 COMMENTS