Strikeforce Herderson vs. Babalu: De resultaten

0
381

Vannacht gingen niet alleen top athleten het gevecht aan. Er was ook een gevecht tussen promotors. Strikeforce en de UFC gingen namelijk head to head op televisie. Strikeforce ging live op Showtime en je kon de TUF 12 finale zien op Spike. Veel gevechten en een boel werk voor een journalist om overal zijn mening over te geven. Toch ben ik er uit. Strikeforce wint deze match via KO in de eerste ronde!

Af en toe begin ik een artikel met de woorden: “Holy shit!”. Dat betekent vaak dat een gevecht vroegtijdig geëindigd is via een indrukwekkende KO of submission. Dit gebeurt niet vaak, maar vanavond was het bij Strikeforce meerdere keren raak.

De hoogtepunten
Onderstaande gevechten moet je echt checken!

Antonio “Big Foot” Silva vs. Mike Kyle.
De eerste ronde begint erg goed voor Mike Kyle. Na 25 seconden raakt hij Antonio Silva met een snoeiharde rechtse hoek precies op zijn kaak. Silva gaat naar de grond en Kyle heeft vierenhalve minuut de tijd om het gevecht af te maken. Kyle geeft alles wat hij heeft, maar het is niet genoeg om bij “Big Foot” het licht uit te doen.

In de tweede ronde komt Silva terug. Hij komt in de mount positie en doet wat Kyle in de eerste ronde niet deed. Mike Kyle heeft geluk dat de scheidsrechter er tussen springt en de schade beperkt, want die kolenschoppen van Silva komen hard aan! Zouden die gloves speciaal voor hem gemaakt worden?
Antonio Silva wint via TKO.

Robbie Lawler vs. Matt Lindland
Dit gaat een erg korte verslag worden, want dit gevecht duurde maar 50 seconden. Robbie Lawler begint erg explosief en dat werkt. Hij raakt Matt Lindland met een mooie combinatie en eindigt met een rechtse hoek die Lindland naar het canvas stuurt. Lindland draait snel op zijn rug om te verdedigen, maar krijgt een keiharde rechtse op zijn kaak en gaat KO. De scheidsrechter springt er tussen, maar dat hoeft al niet meer want Robbie Lawler heeft zijn handen al omhoog. Snel en waarschijnlijk niet pijnloos.
Robbie Lawler wint via KO.

Paul Daley vs. Scott Smith
Dit gevecht moet je echt zelf zien. De training bij Mike’s Gym in Amsterdam heeft Paul Daley duidelijk geholpen. Zijn stand-up is echt te gek! Hij slaat Scott Smith gruwelijk hard KO met nog 2.51 te gaan in de eerste ronde. Een klassieke duik richting de grond van Scott Smith, na een linkse hoek van Paul Daley. Hard!
Paul Daley wint via KO.

Babalu Sobral vs. Dan Henderson
Jezus, weer zo’n korte ronde! De ronde begint erg rustig. Dan Henderson lijkt op een “Tekken Tag Tournament” character die zijn supertruukje (in dit geval de overhand right) oplaadt. Hij zwaait een paar keer vlak langs het hoofd van Babalu. Babalu probeert het gevecht naar de grond te krijgen, maar eindigt onderop. Henderson weet op te staan en raakt Babalu met 2 keiharde rechtse hoeken. Babalu is duidelijk de weg kwijt en Henderson maakt het af.
TKO winst voor Dan Henderson.

De volledige uitslagen:

Preliminary Card:
Wayne Phillips verslaat Fernando Bettega via split decision
Justin Lawrence verslaat Max Martytniouk via technical unanimous decision (accidental illegal kick)
Patrick Cummins verslaat Terrell Brown via TKO (strikes) in ronde 1
Cortez Coleman verslaat Lucas Lopez via submission (guillotine choke) in ronde 1
Matt Ricehouse verslaat Tom Aaron via unanimous decision
Mike Glenn verslaat Lee Brousseau via TKO (strikes) in ronde 1
Booker DeRousse verslaat Coltin Cole via TKO (strikes) in ronde 2
J.W. Wright verslaat Josh Epps via submission (guillotine choke) in ronde 1

Main Card:
Ovince St. Preux verslaat Benji Radach via unanimous decision
Antonio Silva verslaat Mike Kyle via TKO (strikes) in ronde 2
Robbie Lawler verslaat Matt Lindland via TKO (strikes) in ronde 1
Paul Daley verslaat Scott Smith via KO (punch) in ronde 1
Dan Henderson verslaat Babalu Sobral via TKO (punches) in ronde 1

Boem
Boem.

Hard!
Hard!