Strikeforce gaat internationaal

1
365

Strikeforce wil internationaal uit gaan breiden met een deel van de aanstaande zwaargewicht Grand Prix die in februari begint. Dat zegt Strikeforce CEO Scott Coker in MMAWeekly Radio. Japan en Canada zijn de meest voor de hand liggende kandidaten. “Wij reizen binnenkort naar Canada om verschillende punten te bespreken. Ook hebben we het voornemen om in Japan wedstrijden te organiseren.”

Strikeforce heeft sterke banden met de FEG, het bedrijf dat Dream en K-1 evenementen organiseert in Japan. Scott Coker had lange tijd een werkrelatie met K-1, wat voordelen kan opleveren om zijn wedstrijden in Japan te organiseren en te promoten.

Verschillende vechters met Strikeforce contracten zijn graag geziene gasten in Japan. Cokerzegt hier over: “Wij hebben alle vechters in huis die daar duizenden fans hebben. Vechters als Alistair Overeem, die pas geleden de K1 titel won en Fedor Emelianenko, voormalig Pride kampioen.”

Coker is van mening dat het een slimme zet is om uit te breiden in Japan – en waarom niet – voor wat hij noemt het grootste zwaargewicht toernooi dat de sport ooit heeft gezien.

Er zijn nog geen afgeronde plannen met betrekking tot het toernooi dat daar zou kunnen plaatsvinden. De kwartfinale ronde van de Grand Prix met Alistair Overeem is nog niet gepland, maar zal naar verwachting plaatsvinden in het begin van april.

Na die datum, heeft Strikeforce nog niets gepland voor de andere gevechten die plaats gaan vinden. De verwachting is dat de halve finales zullen beginnen in het midden van de zomer en de finale zal georganiseerd worden in de herfst.

1 COMMENT