Strikeforce Feijao vs. Henderson: resultaten

8
771


Gemixte gevoelens na Strikeforce Feijao vs. Henderson. Het Nederlandse succes kwam niet vanzelf en Melvin Manhoef kreeg zelfs een pijnlijk verlies te verwerken. Gelukkig waren alle gevechten op de maincard interessant om te zien en kwamen beide maineventpartijen tot een knallend einde.

Feijao vs. Henderson

Twee titelgevechten op een avond, waarvan één voor de Strikeforce light heavyweight titel. Pride legende Dan Henderson neemt het op tegen Black House vechter ‘Feijao’ Rafael Cavalcante. Henderson staat er om bekend een geweldig sterke rechterhand te hebben, maar Feijao steelt de spotlight van Henderson in de eerste ronde. Na een minuut gooit Calvalcante een rechterhoek, die Henderson vol op zijn slaap raakt en hem naar de grond brengt. Ik verwachtte eigenlijk dat het gevecht hier al op zou houden, maar in plaats daar van weet Henderson op te krabbelen en direct een takedown te scoren. Wat hierna volgen zijn twee ronden van keiharde strijd.

In de derde ronde aangekomen gaat het gevecht gelijk op. De commentatoren geven Feijao de eerste ronde met 10-9 en Henderson de tweede, ook met 10-9.  Veertig seconden in de ronde gooit Henderson die gevaarlijke overhand right er uit en wat Feijao in de eerste ronde niet doet, doet Henderson in de derde wel. Hij duikt bovenop Calvacante en beukt genadeloos op hem in, totdat de scheidsrechter het gevecht stopt.
Dan Henderson verslaat Rafael Cavalcante en is de nieuwe Strikeforce light heavyweight kampioen.

Coenen vs. Carmouche

Marloes Coenen, van het Nederlandse Golden Glory team, verdedigt haar Strikeforce Women’s Welterweight titel tegen de relatief onervaren Liz Carmouche. Carmouche accepteerde dit gevecht twee weken geleden, nadat Miesha Tate dankzij een blessure aan de kant moest blijven.

Voordat dit gevecht begon gaven de critici Carmouche weinig kans, maar de in Japan geboren Amerikaanse kwam duidelijk om te vechten. In de eerste ronde bleven de dames staan en Marloes herinnerde het publiek er aan dat ze bij Golden Glory traint. Haar striking was erg sterk. Ze counterde goed en raakte Carmouche vaak en hard.

De tweede ronde begon redelijk het zelfde als de eerste en na anderhalve minuut zette Coenen een mooie standing guillotine aan. Het leek alsof het gevecht hier zou eindigen, maar Carmouche was niet van plan om op te geven. Door gebruik te maken van haar kracht, dwong ze Coenen naar de grond en vanaf dat moment begonnen de problemen voor Marloes. De tweede en de derde ronde eindigde beiden met Carmouche bovenop Coenen in de mount. Coenen kon niet op tegen de worstel skills van Carmouche en kreeg meer dan 200 strikes om haar oren.

In de vierde ronde scoorde Coenen haar eerste takedown, maar ze wist daar geen voordeel uit te halen. Carmouche wist omhoog te rollen en gelijk een double leg te pakken. Ze werkte Coenen naar de grond, maar Marloes anticipeerde goed en gooide snel een triangle over de schouders van Carmouche en eindigde het gevecht. Wat een doorzettingsvermogen van de Nederlandse!

Marloes Coenen verslaat Liz Carmouche en behoudt haar welterweight titel.

De volledige resultaten:

Maincard
Dan Henderson verslaat Rafael “Feijao” Cavalcante via KO (punches) – Ronde 3, 0:50
Marloes Coenen verslaat Liz Carmouche via submission (triangle choke) – Ronde 4, 1:29
Tim Kennedy verslaat Melvin Manhoef via submission (rear naked choke) – Ronde 1, 3:41
Jorge Masvidal verslaat Billy Evangelista via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)

Undercard

Roger Bowling verslaat Josh Thornburg via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27).
Jorge Gurgel verslaat Billy Vaughan via submission (guillotine choke) – ronde 1, 0:44
Jason Freeman verslaat Jason Riley via submission (strikes) – ronde 1, 1:52
Brian Rogers verslaat Ian Rammel via TKO (strikes) – ronde 1, 4:23
Mitch Whitesel verslaat Marc Cofer via submission (guillotine choke) – ronde 1, 3:55
John Kuhner verslaat J.P. Felty via submission (triangle choke) – ronde 2, 4:31

8 COMMENTS

 1. Het is toch elke keer weer pijnlijk het Nederlandse “worstelen” te aanschouwen. Manhoef was echt om te huilen, ontzettend jammer dat hij daarin nog niet goed genoeg is.

  Was wel blij te zien dat Coenen toch uiteindelijk een sub erin kon knallen. Maar het is wel zorgelijk als je bedenkt dat Miesha Tate een betere worstelaar is dan Carmouche. Kan nog lastig worden de volgende partij.

  En verder, omg wat haat ik Strikeforce met hun commentaar, hun smerige esthetische vertoning van de sport en slecht camera werk. Misschien is het dat ik UFC gewoon zoveel gewend ben, maar SF maakt er echt een zooitje van. Ze richten zich echt op de leek.
  Hoe nutteloos is het om na elke ronde een score te geven, 10-8 roepen in MMA… LOL! Ze hebben misschien wel gelijk ermee, maar kom op; elke MMA fan weet dat de scoring system gewoon ruk is en er vrijwel nooit een 10-8 gegeven wordt. Als commentator moet je niet verkeerde verwachtingen scheppen bij de kijkers.

  • Ik vond dat Manhoef het juist best goed deed als je bedenkt dat Kennedy zijn hele leven geworsteld heeft. De eerste paar takedowns stopte hij goed, maar toen hij op zijn rug kwam te liggen was het jammer genoeg wel snel afgelopen.

   Deze matchup was helemaal niet goed voor Manhoef. Hij moet tegen gasten als Lawler & Cyborg staan. Die partijen waren briljant!

   • Manhoef was idd wel aardig met 2 takedown defences. Maar hoe lang traint hij al op deze shizzle? En nog steeds kan hij iemand die wrestling doet niet tegenhouden. Dan is het hard om te zeggen, maar dan is MMA nog altijd niet zijn ding.
    Je kunt namelijk niet alleen maar match-ups krijgen tegen Lawler en Cyborg tegenstanders.

    NL-gyms moeten meer aan wrestling doen. BJJ lukt ons aardig, maar Wrestling zelf…

 2. inderdaad waar dat die aardig mee kon komen…maar eenmaal op de grond is het afgelopen..snap dat niet..als je zag hoe makkelijk kennedy over hem gleed niet normaal..hoe kan iemand je ze makkelijk na zijn hand te zetten..leek totaal geen verweer..

  maar goed het had makkelijk anders kunnen zijn..die trap van manhoef deed kennedy wankelen ..jammer dat daar niet meer uitkwam..

  ik denk zelf dat mma voor manhoef niet geschikt is…

  • Jammer genoeg denk ik dat Manhoef over z’n top heen is. Ik heb veel genoten van zijn gevechten maar ik denk niet dat hij mee kan komen met de nieuwe garde van MMA vechters. Hij is gewoon niet all-round genoeg. misschien heeft die meer kans in de K-1 of in de wat minder Groote MMA producties.

   Natuurlijk heeft Manhoef een geweldige stand up en een uitstekende bouw voor grappeling, jammer genoeg heeft die niet de kwaliteiten voor een goede MMA vechter.

 3. Inderdaad jammer dat Manhoef niet echt een goede ground game heeft, maar zonder gasten als hij en alleen gaten als Kennedy (of Silva, Sonnen alle Gracies) wordt het maar een saaie bedoeling toch?