Strikeforce Fedor vs. Silva resultaten

8
675

fedor silva

Terwijl MMAplanet in Limburg was om verslag te doen van MMANIA, vond in de Verenigde Staten Strikeforce: Fedor vs. Silva plaats. Een evenement rondom het Strikeforce Heavyweight toernooi. Zoals verwacht was het een spektakel! Er was Nederlands succes en het main event eindigde niet zoals de meeste mensen hadden verwacht.

Valentijn Overeem, de oudere maar wel kleinere broer van Strikeforce Heavyweight kampioen Alistair Overeem, nam het op tegen K1 legende Ray Sefo. Sefo vocht zijn derde MMA partij, terwijl Valentijn zijn 54e partij vocht. Niet geheel onverwacht won Overeem deze partij via een Neck Crank. Deze techniek is erg pijnlijk, maar niet moeilijk te counteren. Zo zie je maar dat MMA toch echt een ander spelletje is dan kickboksen.

Check hier even het interview dat Ariel Helwani had met Overeem senior.
[flv:http://www.youtube.com/watch?v=kyqlSS58k50 520 380]

Het hoogtepunt (of dieptepunt) van de avond was de overwinning die ‘Bigfoot’ Antonio Silva behaalde op Fedor Emelianenko. Silva had letterlijk een gigantisch overwicht op ‘The Last Emperor’ en gebruikte dat erg goed in zijn voordeel. Fedor woog in op 104 kilo, terwijl Bigfoot dankzij een weightcut de 120 kilo aantikte. Tijdens het gevecht woog hij zelfs 130 kilo. Zoals altijd rockte Fedor een klein bierbuikje, maar dat zijn we van hem gewend. Na het gevecht zei Fedor dat dit mogelijk zijn laatste gevecht was. Hij bedankte zijn fans voor alle support die hij in de afgelopen jaren heeft gekregen.

Na zijn speech heb ik een half uurtje moeten huilen, maar nu gaat het wel weer hoor.

De volledige resultaten

Main card
Antonio Silva verslaat Fedor Emelianenko via TKO (doctor stoppage)
Sergei Kharitonov verslaat Andrei Arlovski via KO (punches) in de eerste ronde
Shane Del Rosario verslaat Lavar Johnson via submission (armbar) in de eerste ronde
Chad Griggs verslaat Gianpiero Villante via TKO (punches) in de eerste ronde
Valentijn Overeem verslaat Ray Sefo via submission (neck crank) in de eerste ronde

Preliminary card
John Cholish verslaat Marc Stevens via submission (kneebar) in de tweede ronde
Igor Gracie verslaat John Salgado via technical submission (arm triangle choke) in de tweede ronde
Sam Oropeza verslaat Don Carlo-Clauss via verbal submission (strikes) in de eerste ronde
Josh LaBerge verslaat Anthony Leone via TKO (doctor stoppage) in de eerste ronde

8 COMMENTS

  1. Ik heb met je meegejankt! maar het is beter dat Fedor stopt om de mythe toch nog een beetje in stand te houden..we willen Fedor simpelweg niet meer zien verliezen.

    Denk dat ik nu een Fedor shirtje ga bestellen en nog een paar weekjes in rouw ga.

  2. Fedor stoppen? waarom? Ik vond het erg knap hoe hij die 2de ronde door kwam, met 30 kilo gewicht extra boven op hem. En dan nog zich een paar keer rond draaien, klasse en wilskracht en enorm veel conditie! Zonde van zijn oog, dat zat hem erg dwars. Ik denk dat hij nog kans had gemaakt als zijn oog open was! Fedor flikt het meestal op een onverwacht moment!

  3. 4 of 5 april zeiden ze. Was trouwens een verassende strikeforce maar dat fedor afscheid nam was wel te verwachten. Erg jammer maar anders zit hij straks in een reeks verliezen. Het was idd jammer van z’n oog, hij had nog zomaar kunnen winnen zo een 3e ronde

  4. Speaking via LifeSports.ru, Fedor said:

    “I rushed to declare my retirement. I will fight more. Possibly, I will return to the Heavyweight Grand-Prix. I am capable of having a few more fights. I didn’t make any analysis yet on why I lost. I need to recover, I can’t see very well yet.”

  5. Noem dat maar een klein bierbuikje. Dikke neukteugels bah bah. Hoewel hij dik gelijk heeft na zoveel succes gewoon lekker pakken die winst en de laters toch wel een beetje triest. Hij is nog nooit eens flink ko getimmerd en dit was nauwelijks een lose hij had nog kansen zat.