Strikeforce: Fedor vs. Hendo resultaten en discussie

11
662

Het was vannacht eindelijk weer tijd voor MMA op het hoogste niveau. Een maand zonder UFC of Strikeforce gaat je niet in de koude kleren zitten en hier bij MMAplanet waren we dan ook erg blij dat onze helden Fedor Emelianenko en Marloes Coenen weer in actie zouden komen. Helaas is het resultaat van dit avondje Strikeforce niet wat we er van hoopten. Hoewel de gevechten erg cool waren, gingen de twee favorieten hard onderuit.

Fedor Emelianenko vs. Dan Henderson
Na twee keer verloren te hebben is dit voor Fedor een laatste kans om te laten zien dat hij het nog kan. Als hij ook een derde partij verliest tegen de veel lichtere Dan Henderson zullen we met z’n allen toch moeten concluderen dat “The Last Emperor” het niet meer in zich heeft. Dan Henderson daarentegen heeft zijn laatste twee partijen gewonnen en neemt hier een groot risico. Fedor is een stuk zwaarder dan Hendo, die met moeite op 207 lbs (93 kg) in woog. Als Hendo deze partij wint, is dat voor hem een flinke stap richting een nog dikkere loonstrook.

Gelukkig begint de eerste ronde zoals we gewend zijn van de Rus. Fedor gaat vol in de aanval en Hendo is direct van slag. Gelukkig herstelt de Amerikaan zich snel en raakt hij Fedor met een linkse hoek. Precies op dezelfde plek waar Bigfoot Silva hem de laatste keer zo vaak raakte. Fedor’s gezicht zwelt dan ook gelijk op. Hendo gooit zijn schouders er in en zet Fedor tegen het gaas. Het gemak waarmee hij zijn tegenstander, die een stuk zwaarder is, vast pint is indrukwekkend.

Met nog 1,5 minuut op de klok gaat het gevecht verder. Fedor geeft weer druk en raakt Henderson een paar keer goed hard en Hendo zakt door zijn knieën. Fedor duikt bovenop Hendo om de klus af te maken, maar alsof het zo geplanned is kruipt Hendo op zijn knieën en gooit hij er een uppercut uit onder het lichaam van Fedor door. Fedor wordt vol in zijn gezicht geraakt en gaat KO. Hij draait zich nog wel om, maar Herb Dean is al bezig het gevecht te stoppen. Good work, scheids!
Dan Henderson verslaat Fedor Emelianenko via KO in de eerste ronde.

Marloes Coenen vs. Miesha Tate
Bij de aanvang van dit gevecht is Marloes Coenen de Strikeforce Women’s Welterweight titelhouder en Miesha Tate de #1 contender. Als er iemand is die de titel van de champ af kan pakken is het Miesha. De partij is heftig en gaat alle kanten op. De worstelaar Tate scoort een aantal takedowns, maar Marloes verdedigd goed. Ze raakt Tate met veel strikes en in de tweede ronde zat ze bijna de hele ronde op de rug van Tate. Dat was eigenlijk het moment waarop de Nederlandse het af had moeten maken, maar helaas lukte dit niet.

De derde en vierde ronde gaan eigenlijk het zelfde als de eerste. Tate scoort de takedown en Coenen verdedigt. Tot halverwege de vierde ronde gaat dit erg gelijk op en je zou Marloes zelfs een voorsprong met een score van 29-28 kunnen geven. Maar opeens is daar Tate. Ze werkt Coenen naar de grond en pint haar vast in een sideposition. Ze sluit de rechterarm van Coenen op en klimt zo naar de andere kant van Coenen’s lichaam. De arm triangle zit. Coenen probeert er nog uit te komen, maar Tate laat deze mogelijkheid niet gaan en is de eerste ter wereld die Marloes Coenen heeft gesubmit.
Miesha Tate verslaat Marloes Coenen via Submission (arm triangle) in de vierde ronde.

De volledige uitslagen:
Dan Henderson verslaat Fedor Emelianenko via TKO in de eerste ronde
Miesha Tate verslaat Marloes Coenen via submission (arm-triangle choke) in de vierde ronde
Tim Kennedy verslaat Robbie Lawler via unanimous decision
Tyron Woodley verslaat Paul Daley via unanimous decision
Tarec Saffiedine verslaat Scott Smith via unanimous decision

Check ook nog even waarom Hendo vond dat Herb Dean de partij op tijd stopte.

11 COMMENTS

 1. worst mma sunday ever
  ik vond de stoppage trouwens zeer terecht
  sinds ik mma intensief volg heb ik fedor 3x zien vechten [dat ik de uitslag nog niet wist]
  3x verloren heel jammer en ik denk dat hij toch echt moet stoppen nu

  ook jammer van coenen ik dacht echt dat ze zou winnen tate begon erg moe te worden leek het

 2. vond dat herb dean de partij wel iets te vroeg stopte… je zag dat fedor zich nog omdraaide, en we hebben fedor eerder waanzinnige comebacks zien maken bijvoorbeeld tegen fujita was ie ook bijna nokkie maar kwam toch terug.. maarja we zullen het nooit weten denk dat fedor nou wel zal stoppen.. jammer 🙁

 3. Fedor krijgt een goede tik, raakt rocked waarna henderson hem 2 of 3 harde klappen op het achterhoofd geeft. Ik dacht dat Herb Dean ook eerst een time-out erin gooide maar hij kapte het af. Ik ben helemaal geen fedor fan maar dit was onterecht.