Strikeforce: Fedor vs. Henderson voorspellingen

6
642

Over zo’n 24 uur zal Srikeforce: Fedor vs. Henderson van start gaan. Een Strikeforce evenement met als belangrijkste partij Fedor Emelianenko vs. Dan Henderson. De rest van de kaart is ook niet verkeerd. Zo verdedigt de Nederlandse Marloes Coenen haar Strikeforce titel en komen andere sterren als Paul Daley en Tim Kennedy in actie. Zoals bij elk evenement voorspellen wij wat de uitkomst van de gevechten zal zijn. Laat vooral ook even je eigen voorspellingen achter in de comments!

Fedor Emelianenko vs. Dan Henderson
Nadat Fedor twee partijen achter elkaar verloren heeft, is het tijd dat hij weer een keer gaat winnen. Doet hij dit niet, dan zit de kans er dik in dat zijn MMA carrière er op zit. Dan Henderson heeft hier geen last van. Zijn laatste twee partijen won hij via KO en hij heeft op dit moment de Strikeforce light heavyweight titel in zijn bezit. Het is dan ook erg dapper dat de lichtere Hendo het opneemt tegen Fedor, die als zwaargewicht vecht.

De gevaarlijkste stoot uit het arsenaal van Hendo is zijn overhand right. Daar heeft hij al menig tegenstander mee KO geslagen. Ook kan hij erg goed worstelen en heeft hij vaak geen probleem met het scoren van een takedown. Gelukkig heeft Fedor veel ervaring op de grond. Vooral zijn armbar lijkt vaak uit het niets te komen. Kan Hendo Fedor dan KO slaan? Ik denk het niet. “The Last Emperor” mag dan wel zijn laatste gevecht via TKO verloren hebben, maar dat kwam vooral omdat de artsen hem niet door wilden laten gaan.

Fedor laat zich dus niet zo gemakkelijk aan de kant zetten. Tegen beter weten in zet ik mijn geld toch weer op de Rus. Mocht hij dit keer verliezen dan ben ik bang dat dit de laatste keer is geweest dat we Fedor op het hoogste niveau gezien hebben.
Fedor Emelianenko verslaat Dan Henderson via KO in de tweede ronde.

Marloes Coenen vs. Miesha Tate
Van zwaargewichten naar iets heel anders. Marloes is de titelhouder van de Strikeforce Women’s welterweight titel tot 135 lbs (61 kg) en Miesha Tate wil die titel hebben. Tate is een krachtige worstelaar, terwijl Coenen het juist goed doet vanaf haar rug. Een mooie kans voor de Nederlandse dus, die bijna al haar overwinningen aan submissions te danken heeft.

Tate zal als worstelaar voor de decision gaan, maar dat geeft Coenen vijf rondes lang de kans om een arm of een been te pakken te krijgen. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat Tate deze partij zal winnen.
Marloes Coenen verslaat Miesha Tate via triangle choke in de derde ronde.

Robbie Lawler vs. Tim Kennedy
Dit gevecht zou je wel mogen betitelen als Striker vs. Grappler. Lawler heeft vrijwel al zijn overwinningen via KO behaald, terwijl Kennedy de laatste tijd zijn tegenstanders vooral submit. Als je kijkt naar het record van Lawler zie je dat hij het vooral moeilijk heeft tegen grapplers, dus in theorie zou Kennedy deze partij moeten kunnen pakken. Vandaar ook deze voorspelling.
Tim Kennedy verslaat Robbie Lawler via submission (Rear Naked Choke) In de tweede ronde.

Paul Daley vs. Tyron Woodley
Paul Daley staat bekend als een sterke striker, terwijl Tyron Woodley een worstelaar is. Zal het Daley lukken om Woodley KO te slaan? Ik denk het niet! Woodley maakte in zijn vorige partijen zoveel indruk met zijn grapple skills dat het me sterk lijkt dat Daley in dit gevecht veel te vertellen zal hebben.
Tyron Woodley verslaat Paul Daley via submission (arm triangle) in de eerste ronde.

6 COMMENTS