Strikeforce: Diaz vs. Noons II resultaten

1
423

Na een heftige avond zijn er twee dingen duidelijk. Nederland heeft er een nieuwe kampioen bij in Marloes Coenen en Nick Diaz kan een behoorlijk potje boksen.

Coenen vs. Kaufman

In de eerste ronde gaat het behoorlijk gelijk op, maar de kickbox training van het Golden Glory team geeft uiteindelijk de doorslag en Marloes Coenen wint deze ronde met 10-9.

Sarah Kaufman komt in de tweede ronde sterk terug en weet zelfs een prachtige heupworp van Marloes Coenen tegen haar te gebruiken. Met 20 seconden op de klok, krijgt Sarah Kaufman de kans om nog even flink uit te halen en Marloes Coenen eindigt de ronde op haar rug. 10-9 voor Kaufman.

Sarah Kaufman laat in de derde ronde zien hoe moeilijk ze te controleren is. Marloes Coenen werkt haar naar de grond met een single-leg takedown, maar Sarah Kaufman neemt in no time weer de top positie. Terwijl Kaufman een golf van stoten op Coenen neer laat komen, gaat Coenen voor de armbar en dwingt Kaufman tot opgeven.

Marloes Coenen is de nieuwe Strikeforce women’s Welterweight kampioen!

Na het gevecht is er nog wat onduidelijkheid over het einde. Sarah Kaufman vindt dat Marloes Coenen de armbar te lang vasthield. Als een echte kampioen biedt Marloes Coenen haar excuses aan.

Diaz vs. Noons

Dit is het meest indrukwekkende gevecht van vijf rondes dat ik in tijden heb gezien. Vanaf ronde één is het duidelijk dat Nick Diaz en KJ Noons elkaar pijn willen doen.

Als je kijkt naar de records van beide vechters zou je verwachten dat Nick Diaz dit gevecht naar de grond wilt brengen. KJ Noons is 11-2 als professioneel bokser en heeft in augustus Jorge Gurgel met KO verslagen. Toch besluit Diaz om het grootste gedeelte van het gevecht staand te houden en dat doet hij zelfs nog goed ook.

Helaas krijgen we in dit gevecht geen knockout te zien, maar na vijf rondes is het bij iedereen duidelijk. Nick Diaz heeft dit gevecht gewonnen. De jury is het hier ook mee eens en scoort dit gevecht: 48-47, 49-47, 49-46.

Nick Diaz behoudt zijn Welterweight titel.

Overige uitslagen

Josh Thomson verslaat Gesias Cavalcante door unanimous decision (29-28, 29-28, 30-27)

Tyron Woodley verslaat André Galvão via TKO (punches) in de eerste ronde.

1 COMMENT