Strikeforce: Diaz vs. Daley voorspellingen

9
465

Zaterdagnacht vindt in San Diego, Californië, Strikeforce: Diaz vs. Daley plaats. Een evenement met twee titelgevechten en een Nederlander op de maincard. Dit belooft een erg goede kaart te worden en wij hebben de voorspellingen!

Nick Diaz vs. Paul Daley
Paul Daley is de sterkste welterweight striker van dit moment. Dat durf ik best te zeggen. Zijn grondwerk is niet zo sterk en helaas vecht hij tegen een BJJ blackbelt. Diaz kan ook nog eens een behoorlijk potje boksen en ik zie Daley normaal gesproken deze partij dan ook echt niet winnen.

Gelukkig hebben we het hier over de enige echte Nicholas Robert Diaz. Een man die het niet erg vindt om klappen te krijgen en er af en toe zelfs van lijkt te genieten. Dit gevecht zou nog best wel eens staand kunnen eindigen. Als Diaz een vuist van Daley kopt, is de kans dat hij KO gaat namelijk best groot.
Ik ga voor de upset. Daley via KO in de derde ronde.

Gilbert Melendez vs. Tatsuya Kawajiri
Melendez is een zeer dominante lightweight, vergelijkbaar met Gray Maynard. Zijn overwinningen komen voornamelijk via decision, hoewel hij af en toe nog wel eens via een KO weet te winnen. Hij vecht nu tegen Kawajiri, die minder dan een jaar geleden verloor van Shinya Aoki. Melendez versloeg Aoki juist een jaar geleden via decision.

Hoewel Kawajiri geen slechte vechter is, denk ik dat hij weinig kans maakt tegen Melendez. Als Melendez vecht zoals hij altijd vecht verwacht ik dat hij na 25 minuten via een unanimous decision zal winnen.
Melendez via unanimous decision.

Gegard Mousasi vs. Keith Jardine
Mousasi zou eigenlijk tegen Mike Kyle vechten om te bepalen wie er een titelshot zou krijgen voor de Strikeforce light heavyweight belt. Helaas moest Kyle twee weken geleden afzeggen wegens een blessure. Keith Jardine vecht deze partij dus met weinig voorbereiding.

“The Dean of Mean” werd een jaar geleden na vier verloren partijen ontslagen door de UFC. Sinds die tijd heeft hij drie keer gevochten in kleinere promoties. Hij verloor één partij en won de laatste twee. Hoewel Jardine één van mijn favoriete vechters is, verwacht ik niet dat hij Mousasi in de problemen kan brengen. Gelukkig weet Jardine wel hoe hij op een spectaculaire manier KO moet gaan.
Mousasi via KO in de 2e ronde.

Shinya Aoki vs. Lyle Beerbohm
Yeah! ‘s Werelds gevaarlijkste grappler komt weer in actie! Hoewel Shinya Aoki regelmatig negatief in de media komt, blijf ik fan van zijn fantastische submissions. Zijn tegenstander, Beerbohm, heeft net zijn eerste partij verloren en hoopt door een overwinning op Aoki weer in de picture van de fans te komen.

Lyle Beerbohm is een goede all-round fighter, maar Aoki heeft ruim twee keer zoveel partijen gevochten. Het is dus ook erg moeilijk voor te stellen dat Beerbohm deze partij gaat winnen.
Aoki via submission (hopelijk een gogoplata) in de 1e ronde.

9 COMMENTS

  1. Bijna helemaal mee eens, maar toch denk ik dat Diaz slim genoeg is om niet helemaal mee te gaan in Daley z’n gameplan, en hem alsnog submit ergens in de 2de of 3de ronde.
    Verder denk ik dat Mousasi – Jardine het mooiste gevecht gaat worden, en ben ik heel nieuwsgierig hoe (mijn persoonlijke favoriete lightweight fighter) Aoki, Fancy pants weet te verslaan met een prachtige submission.

  2. Denk dat diaz weer gaat winnen, laatste ronde submission of anders bij decision. Melendez wint via unanimous decision. Mousasi en jardine wordt heel interessant. Kan beide kanten op maar gok toch op winst mousasi door ko. Beerbohm wint denk ik door een tko in de 2e ronde.