Strikeforce: Diaz vs. Daley resultaten

15
428

WOW! The Skrap Pack domineert deze Strikeforce kaart. Het team van Cesar Gracie vocht vannacht twee partijen in San Diego, Californië en was zwaar succesvol. Op deze kaart ook Japans succes en een teleurstelling voor Gegard Mousasi.

Shinya Aoki vs. Lyle Beerbohm
Dat Aoki een gevaarlijke submission specialist is was al lang duidelijk. Toch kon hij het vannacht niet laten om dit nog even te benadrukken. Lyle Beerbohm ging deze partij in met een volledig verkeerd gameplan en Aoki strafte dat genadeloos af. Vanaf de eerste seconde is het duidelijk dat Beerbohm naar de grond wil. Aoki heeft daar geen enkel probleem mee, maar in plaats van Beerbohm de takedown te geven, tript hij hem. Aoki krabbelt vliegensvlug naar de rug van Beerbohm en submit hem via een pijnlijk uitziende neck crank.
Shinya Aoki verslaat Lyle Beerbohm via submission na 1.33 in de eerste ronde.

Gegard Mousasi vs. Keith Jardine
Vorige week kregen we te horen dat de oorspronkelijke tegenstander van Mousasi, Mike Kyle, zich wegens een blessure terug moest trekken van deze kaart en dat Keith Jardine hem zou vervangen. Verwacht werd dat Mousasi gehakt zou maken van “The Dean of Mean”, maar deze partij bleek lastiger voor Mousasi dan verwacht.

Drie rondes lang domineerde Mousasi het gevecht. Jardine kopte geweldig veel vuisten en overleefde een standing guillotine choke. Het was duidelijk dat Jardine staand niets had in te brengen. Een logisch gevolg was natuurlijk de takedown. Jardine scoorde er een paar, maar wist geen schade op de grond te doen. Terwijl Mousasi bezig was om Jardine van zich af te trappen, raakte hij hem helaas in het gezicht en de scheidsrechter besloot een punt in mindering te brengen voor Mousasi. Dit is wat hem uiteindelijk de overwinning kostte.

Na drie rondes scoorde de jury deze partij 29–27, 28–28, 28–28. Deze fight eindigde dus in een majority draw. Een bizarre uitslag, want iedereen die deze partij heeft gezien moet het met mij eens zijn dat Jardine geen enkele ronde won. Hij werd zo hard aangepakt dat een 10-8 score misschien wel op zijn plaats was geweest in de tweede of derde ronde. Mousasi had deze partij gewoon moeten winnen met 3x 29-27. Echt klote!
Gegard Mousasi vs. Keith Jardine eindigt in een majority draw.

Gilbert Melendez vs. Tatsuya Kawajiri
Hoewel Strikeforce lightweight kampioen, Gilbert Melendez, een jaar lang geen partij gevochten heeft, straalt hij aan het begin van deze partij veel vertrouwen uit. Gelijk vanaf het begin is het duidelijk dat dit vertrouwen volledig gerechtvaardigd is. Kawajiri neemt na twintig seconden een harde rechtse hoek en zakt door zijn knieën. Gelukkig weet hij weer omhoog te krabbelen, maar lang duurt dat niet. Melendez blijft maar komen met allerlei harde strikes, waaronder ook veel ellebogen. Na drie minuten kan Kawajiri het niet meer aan en probeert hij Melendez naar de grond te halen. Melendez reageert adequaat en rolt Kawajiri met gemak op zijn rug en finisht het gevecht met vier keiharde elbow strikes.
Gilbert Melendez verslaat Tatsuya Kawajiri via TKO na 3.11 in de eerste ronde.

Nick Diaz vs. Paul Daley
Een paar dagen geleden voorspelde ik dat Paul Daley deze partij zou winnen via KO. Om heel eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat dit zou gebeuren, maar ik kreeg bijna gelijk. Nick Diaz staat bekend om zijn liefde voor de stand-up en Paul Daley staat bekend om zijn haat voor de grond. Een mooie partij tussen twee gasten die het niet erg vinden om te sluggen.

Vanaf de eerste bel gaan de heren los. Diaz daagt Daley uit door zijn handen te laten zakken en zijn schouders op te halen alsof het hem allemaal niets doet. Daley houdt zijn hoofd koel en plaatst een paar keiharde stoten op het gelaat van Diaz. Na dertig seconden gaat Diaz al naar de grond en even lijkt het alsof mijn voorspelling werkelijkheid wordt.

Gelukkig krabbelt Diaz terug en nu laat hij zijn handen ook gaan. Beide fighters scoren rake klappen, maar moeten er ook veel incasseren. In de laatste minuut is het duidelijk dat beide vechters al redelijk kapot zijn. Na een scramble duwt Diaz Daley tegen de cage en met nog twintig seconden op de klok gaat hij los. Daley weet hem toch nog weg te duwen, maar het lukt hem niet om op zijn benen te blijven staan. Hij valt om en is duidelijk in de problemen. Met nog tien seconden op de klok duikt Diaz er bovenop om het af te maken en met nog vijf seconden te gaan spring “Big” John McCarthy tussenbeide.
Nick Diaz verslaat Paul Daley na 4.55 in de eerste ronde.

Een erg vette avond met drie vette finishes. Het gelijkspel van Mousasi drukt de pret een beetje. Ik snap niet wat die judges gedacht hebben. Jardine verdiende het niet om ook maar één ronde te winnen. Check nog even de volledige uitslagen.

Maincard

Nick Diaz verslaat Paul Daley via TKO in de eerste ronde
Gilbert Melendez verslaat Tatsuya Kawajiri via TKO in de eerste ronde
Gegard Mousasi vs. Keith Jardine eindigt in een majority draw
Shinya Aoki verslaat Lyle Beerbohm via submission (neck crank) in de eerste ronde

Preliminary Card
Robert Peralta verslaat Hiroyuki Takaya via split decision
Virgil Zwicker verslaat Brett Albee via TKO in de eerste ronde
Joe Duarte verslaat Saad Awad via submission (armbar)
Herman Terrado verslaat A.J. Matthews via TKO in de eerste ronde
Rolando Perez verslaat Edgar Cardenas via unanimous decision
Casey Ryan verslaat Paul Song via submission (triangle choke)

15 COMMENTS

 1. eerste ronde had ik 10-9 jardine, door de point reduction 10-8

  2e ronde 9-10
  3e ronde 9-10

  maakt een draw dus , ook al vond ik dat niet terecht als je naar de match keek , beetje hetzelfde als met rampage en machida

  • Dit was totaal niet vegelijkbaar met Rampage vs Machida.
   Die partij was controversieel omdat die gevecht gewoon heel close was.
   Je kon nav die wedstrijd argumenten verzinnen waarom het een wins, verlies of draw zou moeten zijn.
   Hier was het een totaal ander verhaal.

 2. Jardine werd 3 rondes lang rond geslagen terwijl hij maar weg bleef lopen (Dean of Mean m’n reet) en takedowns probeerde te scoren.

  Steeds maar weer blijkt dat een takedown meer waard is in de unified rules dan talloze stoten op je gezicht.
  Al ligt je kop open en lek je bloed, als je een takedown scoort en even op hem blijft liggen, sta je volgens die kutamerikanen voor in een gevecht.

  Gewoon om pissig van te worden.

  Een kooi introduceren (pro worstelen), staande vechters beperken in hun technieken zoals trappen op hoofd van tegenstander die op de grond ligt (pro worstelen) en ellebogen toestaan op de grond om zo in iemands guard te hangen en actief genoeg te blijven zonder risico’s te nemen (pro worstelen)

  En je daarna nog afvragen waarom je zo veel saaie worstelpartijen zien, die eindigen op beslissingen.

  Als we allemaal op straat Mousasi zo tegen Jardine hadden zien vechten, hadden we allemaal thuis het verhaal verteld dat Jardine naar de klote geslagen werd door Mousasi.
  Maar blijkbaar als je denkt met de unified regels in je achterhoofd dan klinkt die uitslag nog logisch ook.

  Oprotten met die domme kutregels.

  • Ik denk niet dat de kooi pro-worstelen is. Het is natuurlijk fijn om er iemand tegen vast te kunnen pinnen, maar dat kan een striker ook doen vanuit de clinch. De kooi is naar mijn mening toch vooral bedoelt om te zorgen dat niemand uit de ring valt.

 3. De klappen die Diaz uitdeelt zien er niet altijd even hard uit maar komen zwaar hard aan. Je zag het al in zijn vorige fight tegen Cyborg. Daley is hier rocked en heeft niet helemaal meer door wat boven en onder is.