Strikeforce 8 man toernooi voor nieuwe titel

13
392

Tijdens een conference call voor journalisten heeft Scott Coker, de Strikeforce president, aangegeven dat er tijdens het 8 man zwaargewicht toernooi niet om de heavyweight titel gevochten zal worden, maar dat de winnaar een nieuwe titel zal krijgen.

Volgens Coker zullen de eerste twee rondes van het toernooi uit gevechten van 3 rondes bestaan. De finale zal een gevecht van 5 ronden zijn. Maar zelfs als de huidige titelhouder, Alistair Overeem, in de finale zal staan zal dat gevecht niet voor de Strikeforce Heavyweight titel zijn.

Coker kan nog niet zeggen welke titel de winnaar van het toernooi zal krijgen. Hij liet wel weten dat de athletic commissies de reden zijn voor het wegvallen van het titelgevecht.

13 COMMENTS

  1. Dit is best zonde dat het niet voor de belt is , stel je nu voor dat Overeem Werdum,Fedor verslaat en in de Finale Barnett verslaat. Wie is er dan nog over voor om hem daarna uit te dagen voor de normalen Heavyweight titel.

  2. wanneer zijn de semifinals dan? Soms zijn toernooien wel eens op 1 avond, ik neem aan dat dat nu niet het geval is dat de winnaars van de quarter final dezelfde avond nog de semi final moeten doen? Kan inderdaad nog wel tot aan het eind v/h jaar duren voor we een winnaar hebben. Ik ben wel erg enthousiast, met dit toernooi krijgt UFC aardig wat klappies van Strikeforce.

    • in de US mag je (volgens mij in MMA) max 5 rondes per avond vechten dus dan kan het moeilijk op 1 avond.
      Het is overingens allang bekent dat het minimaal 4 events worden incl zeer waarschijnlijk een ppv.