Stipe Miocic eist directe rematch met Daniel Cormier

0
307
Foto: Reebok

Stipe Miocic heeft zijn oog op één gevecht en alleen één gevecht: een directe rematch met Daniel Cormier. De voormalig kampioen verloor de UFC-zwaargewichttitel aan DC op UFC 226 en eist een kans op revanche, vertelt hij aan ESPN.

Miocic verloor op 7 juli via knock-out in de eerste ronde in de hoofdpartij van UFC 226. Direct daarna daagde Cormier voormalig kampioen Brock Lesnar uit, die de kooi betrad en de kersverse kampioen een flinke dauw gaf. Na dit tafereel maakte UFC-president Dana White bekend dat een gevecht tussen Cormier en Lesnar aanstaande is.

Dat zit niet lekker bij Miocic. De Amerikaan, die het record voor meeste titelverdedigingen van de UFC-zwaargewichttitel brak, was niet blij wat er na zijn knock-out plaatsvond. “Het was een sh*tshow en oneerbiedig. Volgens mij gaat het daar niet om in de UFC”, aldus Miocic.

“Ik dacht dat ze me zouden interviewen en ik zou vragen om een rematch. Toen kwam Brock naar binnen, toen zei ik: ‘oké, ik ben klaar, ik heb dit circus niet nodig’. Hoe kan je iemand een titelgevecht geven die twee jaar niet gevochten heeft, geschorst is en zijn laatste resultaat een No Contest vanwege doping is?”

Miocic is stellig en laat weten dat hij maar een gevecht zal accepteren: “Ik wil een titelgevecht. Dat verdien ik. Lesnar heeft hoe lang niet gevochten? Waarom krijgt hij een titelgevecht terwijl ik opzij geschoven wordt? Het lijkt erop dat ze wanhopig voor pay-per-views zijn.”

“Ik heb de divisie schoongeveegd. Ik verdedigde het (de UFC-zwaargewichttitel, red.) meer dan iedereen en dan vertel je me dat ik geen kans verdien om het terug te krijgen? Ga toch weg. Kus m’n kont als je denkt dat ik het niet verdien”, aldus Miocic.