Stikeforce plant Cormier vs. Staring en drie titel gevechten

4
902

Zoals Scott Coker eerder beloofde zal Strikeforce in januari met een hele vette card aantreden. Maar liefst drie titelgevechten staan op het programma met Daniel Cormier die het opneemt tegen Nederlander Dion Staring. Het event zal op 12 januari in Oklahoma City plaatsvinden.

Gilbert Melendez zal het in Oklahoma alsnog opnemen tegen Pat Healy met de Strikeforce lightweight titel op het spel. De twee zouden het oorspronkelijk op 29 september tegen elkaar opnemen, maar Melendez raakte geblesseerd aan zijn schouder. Het gevecht ging niet door, waardoor Showtime besloot om de stekker uit het hele event te trekken. Melendez en Healy zullen in de main event staan die avond.

Ook Luke Rockhold zal op de card verschijnen. Rockhold zal aantreden tegen Lorenz Larkin, een gevecht die als co-main event zou dienen voor Strikeforce: Cormier vs. Mir op 3 november. Rockhold liep een polsblessure op, maar zal in januari weer hersteld zijn om alsnog tegen Lorenz Larkin te verschijnen.

Het nieuwste gevecht dat op de card zal verschijnen is het gevecht voor de Strikeforce welterweight title tussen titelhouder Nate Marquardt en de Belg Tarec Saffiedine. Marquardt won de titel in zijn Strikeforce debuut tegen Tyrone Woodley afgelopen juli. Saffiedine heeft een record van 5-1 met zijn enige verliespartij tegen Tyrone Woodley. Sindsdien won hij drie keer op een rij tegen achtereenvolgend Scott Smith, Tyler Stinson en Roger Bowling.

Daniel Cormier zal in de main event staan tegen Dion Staring. Cormier moest in november tegen Frank Mir, maar een blessure aan de voormalig UFC heavyweight champion gooide roet in het eten. Cormier zou zonder tegenstander zitten waarna ook Rockhold geblesseerd raakte. Matt Mitrione kreeg het gevecht aangeboden en Pat Barry bood zichzelf aan, maar Showtime lastte ook dit event af.

Cormier’s nieuwe tegenstander Staring is dan ook een grote verassing. Staring staat bekend als een van de trainingspartners van Alistair Overeem en heeft een MMA record van 28-7, aldus Sherdog. Zijn laatste zes gevechten won hij vier submissions, een TKO en een unanimous decision. Staring zou het op 29 september opnemen tegen Mike Kyle op light heavyweight op Strikeforce: Melendez vs. Healy.

Geeft iemand een kans aan Staring?

4 COMMENTS

  • Er was weinig keus binnen Strikeforce meer, dus wie ze ook tegen Cormier laten vechten, maakt niet veel uit.

   Waarom is er eigenlijk nog niks geschreven over dat Strikeforce opgeheven is? En dat dit de laatste card is? Zelfs Ronda heeft al getekend met the UFC als eerste vrouwelijke vechter.

  • Tja, ze moeten toch wat he.
   Leuk dat het om een Nederlander gaat. Heb Staring nooit echt in actie gezien, moet ik bekennen.

   Zou wel een leuke upset zijn als Staring kan winnen 🙂
   Overigens, betekent dit dat Staring na dit event een UFC fighter is?