Stefan Struve ziet ‘lang gevecht’ met Alexander Volkov wel zitten

1
806
Foto: Cho Tang www.mmaplanet.nl

Stefan Struve is nog herstellende van een schouderoperatie, maar kijkt al erg uit naar zijn terugkeer in de kooi. De lange Beverwijker heeft via Twitter te kennen gegeven dat hij open staat voor een partij met Alexander Volkov.

Volkov gaf in een interview met Yaroslav Stepanov van Sportbox.ru aan dat zijn volgende gevecht met Struve kan zijn (hoewel hij ook heel graag met Derrick Lewis wil vechten). The Skyscraper reageerde positief en accepteerde de uitdaging.

Volkov won zaterdag zijn gevecht van Roy Nelson op UFC on FOX 24. Met zijn lengte wist hij Big Country via unaniem jurybesluit te verslaan voor zijn vierde winst achter elkaar. In november won de oud-kampioen van Bellator zijn UFC-debuut tegen Timothy Johnson.

Als gevolg van zijn winst is de Rus deze week een plekje gestegen op de UFC-zwaargewichtranglijst van plek elf naar tien. Dit ging ten koste van Struve’s plaats, die nu elfde staat.

Rotterdam?
Struve moet eerst nog herstellen van een schouderoperatie, maar in een interview met MMA DNA liet hij afgelopen week weten dat hij op tijd fit is voor het aanstaande UFC-evenement in Rotterdam. The Skyscraper zou dan ook direct tekenen voor een gevecht tegen Volkov op 2 september in Ahoy.

Lengte
Een mogelijk gevecht tussen Struve en Volkov zou betekenen dat twee vechters boven de twee meter tegen elkaar vechten. Struve zou de langste zijn met 2,12 meter tegenover 2,01 meter van Volkov.

Struve stond eerder in de Octagon tegenover vechters van boven de twee meter: oud-tegenstanders Sean McCorkle en Travis Browne waren, net als Volkov, 2,01 meter. Drago stond in Bellator tegenover Vinicius Queiroz, die ook 2,01 meter meet.

1 COMMENT