Stefan Struve heeft kleiner hart en mogelijke datum voor terugkeer

2
713

Stefan Struve

Goed nieuws voor Stefan Struve: de Nederlander mag bijna weer voluit trainen en kan halverwege 2014 weer terugkeren in de octagon. “The Skyscraper” had last van een lekkende aortaklep en een vergroot hart, maart hij reageert goed op de behandeling hierop, waardoor hij een kleiner hart heeft en nu op tachtig procent mag trainen, aldus MMAfighting.com:

According the fighter’s manager, Lex McMahon, the size of Struve’s heart has shrunk over the past few months while the leakage has decreased significantly due to a positive response from treatment, allowing Struve to officially be cleared to return to training at 80-percent, according to a report on UFC Tonight.

In augustus werd de hartkwaal bij Struve geconstateerd en leek zijn vechtloopbaan in gevaar te zijn. UFC-president Dana White dacht zelfs dat hij nooit meer zou kunnen vechten, hoe sterk de 25-jarige Nederlander ook is. Maar tegen verwachting in ontweek de Nederlander een operatie en was hij al in oktober weer gaan trainen. In januari moet de Nederlander opnieuw naar de dokter voor een controle en kan hij, bij volledige goedkeuring, toestemming krijgen om weer te gaan trainen. Hierna is het mogelijk dat hij rond mei of juni weer in de octagon kan stappen.

2 COMMENTS