Spoilers als voorgerecht

5
985

Benson Henderson is de nieuwe lichtgewicht titelhouder in de UFC. Hij deed dit door Frankie Edgars gezicht te verbouwen, tot Edgar een kop als Sloth uit de film ‘The Goonies’ had. Een bloederige Sloth welteverstaan. Mijn excuses voor het niet geven van een spoileralert voor de mensen die de main card nog niet hebben gedownload. Maar dat is juist het punt dat ik wil maken. In sommige gevallen kan een goede spoiler een heerlijk voorafje zijn, die je doet verlangen naar het hoofdgerecht.

Toen de prelims waren begonnen, gooide ik een tweet in cyberspace met de tekst: “There will be blood #UFC144”. Dat deze woorden zo profetisch zouden blijken, ontdekte ik toen ik een stream in Tweetdeck open had gezet met de hashtag ‘#UFC’.

Meteen had ik spijt dat ik niet om een video stream had gezocht, maar ik kon mijn ogen ook niet meer van de razendsnel scrollende Tweetdeck bar afhouden. Ik werd stapelgek en tegelijkertijd bleef ik gefascineerd de naar beneden schietende tweets lezen om te weten te komen hoe het titelgevecht tussen Frankie Edgar en Benson Henderson vorderde. Ik kreeg er meer en meer spijt van dat ik mijzelf verrijkte met voorkennis van deze partij alvorens ik ook maar een frame van het gevecht kon zien. Volgens de twitteraars was ik namelijk een indirecte getuige van een bruut slagveld in de octagon.

Meer lezen? Klik hier!

5 COMMENTS

  1. Ik haat spoilers. Door dit artikel wist ik al wat de uitkomst van het main event was (dank daarvoor Peter (Klosters, jij niet Peter Huting :D)…). En ik moet zeggen: ik deel de mening van mijn medefightblogger niet. Ik kijk niet op twitter, niet op Facebook voordat ik alles gezien heb…

  2. Ik haat spoilers met passie. Zondag was ik de hele dag op pad, dus kon ik geen UFC checken. Bijna de hele dag ging het goed, totdat ik met m’n stomme harses toch even op Facebook keek en daar “Congratulations to the new lightwe….” toen wist ik het al :'(

  3. Ik negeer ook al de berichten die mensen posten op Facebook die ook maar iets kunnen zeggen over UFC/MMA. Vooral ook met mensen die je kent die het ook kijken. Als iets zeggen over ‘… was goed he’ denk je al gelijk, houd maar op, ik moet nog zien.

    Soms wel lastig, vooral als je het steeds uitstelt met kijken, je hoeft maar even uit gewoonte op een MMA nieuws website te kijken en je kan het al gewoon verpest hebben voor jezelf.

    Meest recente bij mij was Condit-Diaz, wat was ik pissed.