Sonnen-Silva op UFC 175, Miocic-Dos Santos main event in São Paulo

0
458

Chael Sonnen Wanderlei Silva

Het gevecht tussen Chael Sonnen en Wanderlei Silva laat steeds langer op zich wachten. Oorspronkelijk stond het gevecht gepland voor UFC 173, later werd het een week verschoven naar UFC Fight Night 42 (oftewel de TUF: Brazil 3 Finale), en nu is het nogmaals verschoven naar UFC 175. Hierdoor zal het gevecht tussen Stipe Miocic en Junior dos Santos verschuiven van de co-main event van UFC 173 naar São Paulo als de vervangende main event.

Dit bevestigt UFC-President Dana White via Kevin Iosle van Yahoo! Sports. Een exacte reden is niet gegeven voor de verschuiving. White daarnaast ook dat hij nog niet klaar is met de card van UFC 173 en dat er nog wat werk aan de winkel is voor het evenement op 24 mei.

Miocic vs. Dos Santos was oorspronkelijk de co-main event voor UFC 173 en Sonnen vs. Silva de main event van de UFC Fight Night in São Paulo. De UFC had oorspronkelijk in gedachten om Overeem het te laten opnemen tegen “Cigano” op één van deze plekken, maar door een ribblessure moet “The Reem” afzeggen. De Braziliaan noemde Miocic in een interview als mogelijke tegenstander waarna het gevecht niet lang daarna werd gemaakt.

De co-main event van UFC 173 zal nu worden ingevuld door Robbie Lawler tegen Jake Ellenberger. Dit gevecht werd gemaakt nadat de oorspronkelijke main event van UFC 173: Chris Weidman vs. Lyoto Machida afviel. Weidman vs. Machida zal op UFC 175 plaatsvinden met Chael Sonnen vs. Wanderlei Silva in de nieuwe co-main event. Velen zullen het waarschijnlijk jammer vinden dat de TUF:Brazil-coaches het niet in Brazilië zullen opnemen.

Renan Barao vs. TJ Dillashaw werd na het uitvallen van Weidman-Machida de nieuwe main event van UFC 173, maar miste de nodige starpower waardoor Jake Ellenberger doorschoof van UFC 172 naar UFC 173 met Robbie Lawler.

Kortom:

UFC 173, 24 mei in Las Vegas:
Main event: Renan Barao vs. TJ Dillashaw
Co-main event: Robbie Lawler vs. Jake Ellenberger

UFC Fight Night 42, 31 mei in São Paulo:
Main event: Junior dos Santos vs. Stipe Miocic

UFC 175, 5 juli in Las Vegas:
Main event: Chris Weidman vs. Lyoto Machida
Co-main event: Chael Sonnen vs. Wanderlei Silva