Sonnen vs. Wanderlei Silva van UFC 173 naar main event in Brazilië

0
543

Chael Sonnen Wanderlei Silva

Het gevecht tussen Wanderlei Silva en Chael Sonnen zal niet plaatsvinden op UFC 173. Maar wees niet bang, het gevecht wordt maar een week opgeschoven naar 31 mei en gaat niet in Las Vegas plaatsvinden, maar in het hol van de leeuw voor Sonnen en co.: Brazilië. Dit heeft de UFC vandaag bekend gemaakt.

Oorspronkelijk zou het gevecht dienen als co-main event op UFC 173, voordat Vitor Belfort en Chris Weidman gaan vechten voor de UFC middengewicht titel van Weidman in de main event van die pay-per-view. Eigenlijk zou het gevecht zelfs al eerder op UFC 167 plaatsvinden, maar rugproblemen voor “The Axe Murderer” hielden toen een mogelijk gevecht tussen de coaches van TUF: Brazil 3 tegen (dit uiteraard tot grote frustratie van Sonnen).

Op 9 maart zal de eerste aflevering te zien zijn op het digitale platform van de UFC, UFC Fight Pass. De twee kemphanen zullen het in Brazilië zes weken lang tegen elkaar opnemen en elk acht vechters coachen. Dat de aanwezigheid van Sonnen daar niet door iedereen op prijs wordt gesteld is wel gebleken uit de uitspraken van promoter Dana White. Hij verklapte eerder over het grootste incident in de geschiedenis van alle seizoenen ‘Ultimate Fighter’ tijdens de eerste week filmen van het seizoen. Hierbij zou Sonnen een klap gehad hebben die hij niet zag aankomen.

Waar het gevecht precies zal plaatsvinden is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat het als main event zal dienen van het nader genoemde event. Dit zal binnenkort bekend gemaakt worden.