Sonnen vs. Rua main event op bomvol UFC on FOX Sports 1 #1

1
619
Bron: MMABoom

Chael Sonnen en Mauricio “Shogun” Rua zullen het toch tegen elkaar opnemen. De light heavyweights zullen in de main event staan van een UFC on FOX Sports 1 #1. De rest van de main card lijkt volledig te zijn gemaakt met de toevoeging van nog twee gevechten op bantamweight.

Oorspronkelijk zou Rua tegen landgenoot Antonio Rogerio Nogueira vechten op UFC 161, maar een rugblessure aan “Lil’ Nog” gooide roet in het eten. “The American Gangster” gaf via Twitter subtiel aan beschikbaar te zijn voor een gevecht op korte termijn en Rua was er voor in. Maar door visa problemen van Sonnen kon dat gevecht niet door gaan. Als gevolg hiervan werd ook bepaald dat Rua niet in Winnipeg, Canada in actie zou komen, maar bleef de optie voor een gevecht tussen de twee open. UFC on FOX Sports 1 #1 werd gelijk al genoemd, maar is nu ook officieel gemaakt.

Michael McDonald zal voor het eerst vechten na zijn titelgevecht voor de UFC interim bantamweight title. “Mayday” verloor op 16 februari van Renan Barao op UFC on FUEL TV 7. De 22-jarige vechter moest aftikken door een arm-triangle choke in de vierde ronde. Dit was de eerste verliespartij van McDonald na acht overwinningen. Pickett, een van de favoriete vechters van Dana White, won zijn laatste gevecht van Mike Easton op UFC on FUEL TV 9 via split decision. Daarvoor verloor hij van de huidige number 1 contender voor de UFC bantamweight title, Eddie Wineland, via split decision. In zijn vijf UFC-gevechten won hij drie keer de ‘Fight of the Night’ bonus.

Urijah Faber zal ook in actie komen in Boston. “The California Kid” zal het tegen de Braziliaan Yuri Alcantara opnemen. Faber won zijn laatste twee gevechten via rear-naked choke van Ivan Menjivar op UFC 157 en daarna op de TUF 17 finale van Scott Jorgensen. Alcantara vocht in zijn laatste gevecht voor de tweede keer op bantamweight. Zijn eerste gevecht eindigde in een No Contest nadat hij Pedro Nobre vermeend op het achterhoofd had geslagen. Alcantara’s tweede gevecht op 135 pond was tegen Iliarde Santos op UFC on FX 8. Toen won hij eenvoudig via knockout in de eerste ronde.

In totaal zijn er nu elf gevechten gepland voor het event. James Vick zal het opnemen tegen Ramsey Nijem en Ovince St. Preux neemt het op tegen Cody Donovan, maar deze gevechten zullen op de undercard terecht komen. Welke gevechten allemaal wel of niet op de main card komen is nog niet bekend, maar het lijkt een lastige keuze te worden. UFC on FOX Sports 1 #1 zal op 17 augustus plaatsvinden in de TD Garden. De volledige card ziet er nu als volgt uit:

Mauricio Rua vs. Chael Sonnen
Michael McDonald vs. Brad Pickett

Travis Browne vs. Alistair Overeem
Yuri Alcantara vs. Urijah Faber

Thiago Alves vs. Matt Brown
Michael Johnson vs. Joe Lauzon

Uriah Hall vs. Nick Ring
Conor McGregor vs. Andy Ogle

Mike Brown vs. Akira Corassani
Cody Donovan vs. Ovince St. Preux

James Vick vs. Ramsey Nijem

1 COMMENT