Sonnen ondertekent nieuw contract, terug naar middleweight na Rua

1
468

Chael Sonnen 5

Chael Sonnen heeft een nieuw contract getekend bij de UFC voor vijf gevechten na zijn aankomende gevecht met Mauricio “Shogun” Rua. Dit heeft hij persoonlijk bekend gemaakt tijdens UFC Tonight. Tegelijkertijd maakte ook wereldkundig dat hij terug naar middleweight zal gaan na zijn gevecht met Rua, ongeacht het resultaat.

Als deel van zijn nieuwe contract heeft hij een nieuwe Ram pickup truck gekregen, iets anders dus als de minst favoriete Ferrari van Dana White die hij eerder eiste. Helaas is niet bekend gemaakt of aan de andere eisen wel zijn voldaan, zoals elk medialid die hem niet in de ogen mag aankijken en een headset voor Sonnen zodat hij tijdens zijn eigen gevechten tegelijkertijd commentaar kan geven.

Sonnen zal op 17 augustus in de main event van UFC Fight Night 26 vechten tegen “Shogun” Rua op light heavyweight. Sonnen zal voor de tweede keer op light heavyweight vechten na een lange tijd op middleweight in de UFC en WEC. In beide organisaties verdiende hij titelgevechten, maar nooit won hij een titel. Hierdoor besloot hij om na zijn tweede titelgevecht met Anderson Silva op UFC 148 naar light heavyweight te gaan. Hier kreeg hij de kans om tegen Jon Jones te vechten voor de UFC light heavyweight titel, maar opnieuw verloor hij een titelgevecht. Na zijn titelgevecht nam hij de plek van de geblesseerde Antonio Rogerio Nogueira in tegen Mauricio Rua. Een titelgevecht op middleweight lijkt na het verlies van Anderson Silva dichterbij dan een titelgevecht op 205 pond na een dominante overwinning van Jones.

Sonnen zal voortaan zijn training doen bij Reign Training Centre. Dit is het kamp gerund door Mark Munoz in Lake Forest, Californië.

1 COMMENT