Siyar Bahadurzada vs. John Howard op UFC 168

0
1041

Siyar Bahadurzada 2

Siyar Bahadurzada keert na maanden blessureleed op UFC 168 weer terug in de octagon, aldus UFC officials. De geboren Afghaan zal het gaan opnemen tegen John Howard, waardoor fans van staand vechten iets kunnen hebben om naar uit te kijken. Howard gaat voor dit gevecht een gewichtsklasse omlaag na een overwinning op Uriah Hall.

Bahadurzada stond afgelopen maart voor het laatst in de octagon tijdens UFC on Fuel TV 8. Toen werd hij vijftien minuten lang tegen de grond gedrukt door de Zuid-Koreaan Dong Hyun Kim en verloor hij via unanimous decision. Dit was de eerste verliespartij van Bahadurzada sinds 2008 en het tweede gevecht van “The Killer” in de UFC na een kort maar krachtig debuut tegen Paulo Thiago op UFC on Fuel TV 2 in Zweden. In het spetterende debuut van 42 seconde sloeg Bahadurzada met een stoot zijn tegenstander plat knockout. Een mogelijk derde gevecht in de UFC liet lang op zich wachten. Het leek erop dat “The Killer” op UFC on FOX 8 ging vechten tegen Robbie Lawler op de plek van Tarec Saffiedine, maar door een blessure moest hij afzeggen en werd hij vervangen door Bobby Voelker.

John Howard maakte op UFC Fight Night 26 zijn rentree in de UFC. “Doomsday” had er veel voor over om in zijn thuisstad Boston te mogen vechten en kreeg deze kans op de main card tegen Uriah Hall. Het gevecht op middleweight werd erg teleurstellend waarbij beide vechters drukker bezig waren met high fives geven dan daadwerkelijk vechten. Howard won via split decision en de ontlading was groot. Howard vocht eerder bij de UFC van januari 2009 tot juni 2011. Toen vocht hij op welterweight en won hij vier gevechten op een rij waarvan twee via knockout. De drie gevechten erna tegen Jake Ellenberger, Thiago Alves en Matt Brown verloor hij echter en moest hij vertrekken uit de UFC. Direct erna ging hij weer terug naar 185 pond, een gewichtsklasse die hem veel beter ligt vindt hij.

De card van UFC 168 krijgt, mede door dit gevecht, steeds meer vorm. Dit zal het nieuwsjaarsevent zijn van de organisatie en zal plaatsvinden op zaterdag 29 december. De kenners zullen ongetwijfeld zien dat de kans dat Bahadurzada vs. Howard op de main card zal belanden klein is met gevechten als Josh Barnett vs. Travis Browne en Diego Brandao vs. Dustin Poirier naast de twee titelgevechten. De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Chris Weidman vs. Anderson Silva
Ronda Rousey vs. Miesha Tate
Josh Barnett vs. Travis Browne

Diego Brandao vs. Dustin Poirier
Fabricio Camoes vs. Jim Miller

Uriah Hall vs. Chris Leben
Michael Johnson vs. Gleison Tibau

Manny Gamburyan vs. Dennis Siver
William Macario vs. Bobby Voelker

Shane Del Rosario vs. Guto Inocente
Siyar Bahadurzada vs. John Howard