Siver valt uit, Poirier vs. Swanson nieuwe co-main event op UFC on Fuel TV 7

0
505

Een nieuwe co-main event voor UFC on Fuel TV 7, en of deze nou slechter is dan de oorspronkelijke zullen de meningen over verschillen. Denis Siver is uitgevallen met een onbekende blessure, waardoor Cub Swanson het zal opnemen tegen Dustin “The Diamond” Poirier. De Amerikaan neemt het gevecht voor 16 februari op korte termijn aan.

Poirier vocht het laatst op The Ultimate Fighter 16 Finale tegen TUF 12 winnaar Jonathan Brookins. Die versloeg hij in de eerste ronde met zijn favoriete submission: de d’Arche choke. Dit was een kleine wraak op zijn gevecht daarvoor, waar hij van Chang-Sung Jung verloor met dezelfde verwurging. Met hetzelfde wapen versloeg hij ook Pablo Garza op de undercard van UFC on FOX 1.

Dit gevecht lijkt een belangrijk gevecht te worden voor de top van de featherweight divisie. Cub Swanson won zijn laatste drie gevecht na achtereenvolgens George Roop, Ross Pearson en Charles Oliveira knockout te slaan. Een winnaar kan zich dichterbij de top van de featherweight divisie banen.

De main event zal gaan tussen Renan Barao, die zijn UFC bantamweight title verdedigt, en Michael McDonald. De volledige card ziet er hierdoor als volgt uit:

Main card (vanaf 21:00 ‘s avonds)
Renan Barao vs. Michael McDonald – for interim bantamweight title
Dustin Poirier vs. Cub Swanson
Cyrille Diabate vs. Jimi Manuwa
Justin Edwards vs. Gunnar Nelson
Ryan Jimmo vs. James Te Huna
Che Mills vs. Matthew Riddle

Prelims
Terry Etim vs. Renee Forte
Danny Castillo vs. Paul Sass
Josh Grispi vs. Andy Ogle
Stanislav Nedkov vs. Tom Watson
Vaughan Lee vs. Motonobu Tezuka
Ulysses Gomez vs. Phil Harris