Lee vs. Faber, Silva vs. Hieron op UFC 156

2
695

“The California Kid” Urijah Faber zal op UFC 156 terugkeren in de octagon. Voor het eerst sinds zijn verlies tegen Interim Champion Renan Barao zal hij het opnemen tegen de Engelse Vaughan Lee, aldus Tatame. Erick Silva zal ook op UFC 156 verschijnen tegen Jay Hieron.

Faber vocht op UFC 149 voor het laatst in de main event tegen Renan Barao. In de eerste ronde brak Barao één van de ribben van Faber met een knie. Mede hierdoor won via unanimous decision en zal een rubbermatch met Dominick Cruz voorlopig niet plaatsvinden. Tegenstander Lee komt ook van een verliespartij tegen TJ Dillashaw, teamgenoot van Urijah Faber bij Team Alpha Male. Lee verloor in de eerste ronde via een rear-naked choke waardoor zijn UFC record op 1-2 staat. In Faber zal hij een enorme stap omhoog in competitie maken.

Erick Silva en Jay Hieron komen ook beide van een verliespartij tegen respectievelijk Jon Fitch en Jake Ellenberger. Silva verloor voor zijn thuispubliek in Brazilië van Fitch, maar verdiende er wel de Fight of the Night bonus. De Braziliaan had Fitch in veel lastige posities, maar Fitch wist zich er doorheen te werken en kwam ook dicht bij het afmaken van zijn tegenstander. Hieron zal voor de tweede keer sinds zijn UFC comeback de octagon instappen. Op UFC on FX 5 vocht hij voor het eerst sinds 2005 weer in de UFC tegen Jake Ellenberger. Hierin wreekte “The Juggernaut” zijn eerste veries die hij leed tegen Hieron.

Lee en Hieron, schietvoer of upsets in de maak?

2 COMMENTS