Sijara Eubanks vecht verder op bantamgewicht

0
229
Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC via Getty Images

Sijara Eubanks gaat een gewichtsklasse zwaarder vechten. Sarj gaat van vlieggewicht naar bantamgewicht, de gewichtsklasse waar onder meer Germaine de Randamie deel van uitmaakt. De Amerikaanse bevestigde dit persoonlijk na bericht van Ariel Helwani van ESPN.

Eubanks kwam in de UFC dankzij deelname aan het 26ste seizoen van The Ultimate Fighter als vlieggewicht. De Amerikaanse daarin daarin de finale door drie gevechten op rij te winnen, waardoor ze op de TUF 26 Finale mocht vechten voor de titel tegen Nicco Montaño.

Voor de weging van die partij ging het mis voor Eubanks. Wegens nierfalen belandde ze in het ziekenhuis en kon ze de dag erna niet vechten. Ze werd vervangen door Roxanne Modafferi, die zou verliezen van Montaño.

Deze aankondiging komt een maand na Eubanks’ laatste gevecht op UFC 230. Daarop won ze van Modafferi, maar een dag eerder tikte de weegschaal 127,2 pond aan op de weging.

Oorspronkelijk zou Eubanks op dit evenement voor de titel vechten tegen Valentina Shevchenko, tot de UFC zich een week later bedacht en The Bullet tegen Joanna Jedrzejczyk zette voor de titel op UFC 231.

Eubanks vocht drie van haar zes profpartijen op bantamgewicht buiten de UFC. Daarvan zette ze twee om in winst.