Showtime heikel punt voor mogelijk UFC-debuut Floyd Mayweather

0
621
Foto: Andrius Petrucenia CC BY-SA 2.0

Dana White zei vorige week bij The Jim Rome Show dat hij een MMA-gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor wel ziet plaatsvinden in de UFC, maar er zijn nog obstakels die overbrugd moeten worden voordat de legendarische bokser daadwerkelijk de handschoenen aandoet.

Sinds Mayweather en Conor McGregor boksten op 26 augustus gaan de geruchten over een rematch tussen de twee giganten van hun sport in de MMA-kooi. Money zegt dat hij met UFC-weltergewichtkampioen Tyron Woodley traint en geeft zijn worstelvaardigheden een zeven.

“Pensioen is goed voor me geweest, maar iedereen weet dat ik met pensioen ga en terugkom. Het is mogelijk dat ik terug kom, maar als ik dat doe is dat in de Octagon”, zei Mayweather op Showtime tijdens de uitzending van de wedstrijd tussen Jarrett Hurd en Erislandy Lara op zaterdag, dat opgezet werd door Mayweather Promotions.

Daarvoor moet wel een overeenkomst met de UFC bereikt worden en twee partijen die mogelijk een heikel punt worden zijn CBS en Showtime, waar Money mee samenwerkte voor zijn laatste wedstrijden.

“Ik sprak met mijn team, ik sprak met Al Haymon (adviseur Floyd Mayweather, red.). Al Haymon zegt nee”, aldus Mayweather. “Ik sprak met Showtime, ik sprak met CBS. Als ik terugkeer, moeten Showtime en CBS betrokken zijn.”

Stephen Espinoza
Dat is tegen het zere been van White. De UFC-baas reageerde zaterdag op de persconferentie na UFC 223 op de uitspraken van Mayweather en die waren niet positief.

“Dat gebeurt niet. Dat gebeurt niet. We doen het wel met HBO”, aldus White cynisch.

White richtte daarna zijn pijlen op Stephen Espinoza, de directeur van Showtime. Espinoza had voor UFC 223 kritiek op de situatie rondom de UFC-lichtgewichttitel.

“En ze claimen dat boksen klasseloos is. Ik heb nooit gehoord dat een bokspartij een titelgevecht is voor beide vechters hoewel een vechter niet op gewicht was. Gefeliciteerd UFC, jullie hebben boksen overtroffen betreft shadiness. Waarom je aan de regels houden als je ze zelf niet leuk vindt?”, aldus Espinoza op Twitter.

Khabib Nurmagomedov vocht tegen Al Iaquinta voor de UFC-lichtgewichttitel in de hoofdpartij van UFC 223. Nurmagomedov woog 154,5 pond en kon dus legitiem de titel winnen, wat hij ook deed, maar White kondigde een dag eerder aan dat ook Iaquinta, die 155,2 pond woog, de gordel kon winnen als hij The Eagle versloeg.

Iaquinta was de vervanger van Max Holloway, die medisch afgekeurd werd op de dag van de wegingen. Toen had Iaquinta, die toen nog gepland stond tegen Paul Felder, al ingewogen.

Aangezien vechters voor een titelgevecht geen extra pond speling krijgen zoals bij een niet-titelgevecht, vocht Ragin’ Al officieel niet voor de UFC-lichtgewichttitel. Toch zou White de New Yorker wel erkennen als de kampioen als hij gewonnen had van Nurmagomedov.

‘Slijmerige, glibberige rat’
De opmerkingen van Espinoza zetten kwaad bloed bij White, die hard uithaalde: “Om helderheid te geven: ik gun deze gast geen publiciteit omdat hij ervan smult, maar die slijmerige, glibberige rat Espinoza zegt ‘oh, we breken de regels’ en dat soort sh*t.”

“Blijf proberen om HBO te zijn en maak je geen zorgen over wat de f*ck wij doen, jij slijmerige kleine rat.”

White en Espinoza werkten vorig jaar nog samen met Mayweather Promotions om het gevecht tussen Mayweather en McGregor mogelijk te maken.