‘Shogun Rua vs. Chael Sonnen op UFC 161 in de maak’

0
555

Chael Sonnen kijkt op tegen Brazilianen

Zeven weken na zijn verloren titelgevecht met Jon Jones, is Chael Sonnen bezig met het volgende gevecht. Dit keer probeert hij Antonio Rogerio Nogueira te vervangen op UFC 161 tegen Shogun Rua, nadat hij Rua uitdaagde via Twitter. Combate.com zegt dat het gevecht al gepland staat, maar Lorenzo Fertitta moet het gevecht nog officieel maken.

De main card van UFC 161 heeft al twee grote namen van het event moeten afstrepen door blessureleed. Eerst viel Renan Barao uit de main event met een blessure. Hierdoor werd Eddie Wineland ook van de card afgehaald waardoor een gevecht met Barao opnieuw gepland lijkt te worden voor een later tijdstip. Gisteren werd bekend dat Rogerio Nogueira last heeft van een rugblessure en zich geblesseerd heeft afgemeld. Een tegenstander voor de Braziliaan werd gezocht, maar de UFC lijkt met Sonnen niet meer verder te hoeven zoeken.

Sonnen daagde eerder Wanderlei Silva voor een gevecht uit op UFC Tonight. Beide vechters maakten duidelijk graag een gevecht tegen elkaar te willen doen, maar verder werd er nooit iets concreet. Sonnen vocht twee keer eerder op ligt heavyweight in de UFC. In 2005 verloor hij in zijn UFC-debuut tegen Renato Sobral en afgelopen april van Jon Jones voor de UFC light heavyweight titel. Na zijn gevecht met Jones liet Sonnen weten nog niet met pensioen te willen.