Shane Carwin klaar voor comeback

1
1084

Voormalig UFC kampioen Shane Carwin is klaar voor een comeback. “The Engineer” lag er een lange tijd uit met een rugblessure, maar heeft op zijn website bekend gemaakt dat hij Joe Silva heeft laten weten te willen vechten in de herfst.

“I informed UFC Matchmaker (Joe Silva) that I would like to fight in early fall 2012, I would like to be able to fight every three or four months. Barring injury I intend to leave the UFC octagon and head back to the Grudge Training Center to continue the climb.”

De laatste keer dat we Carwin zagen was in de main event van UFC 131 tegen Junior Dos Santos. Hierin werd hij op alle flanken gedomineerd door de huidige kampioen. Voor zijn gevecht met Dos Santos nam Carwin het op tegen Brock Lesnar op UFC 116 in een poging de unified UFC heavyweight champion te worden. Voordat Carwin kampioen werd ging hij als een speer door de competitie met elf overwinningen in de eerste ronde op een rij. In de co-main event van UFC 111 nam hij het op tegen Frank Mir die hetzelfde lot wachtte als zijn andere tegenstanders waardoor hij zich de interim UFC heavyweight champion mocht noemen. Sindsdien gaat het allemaal wat minder met de onderhand 37-jarige Carwin, maar is nu weer terug om zijn comeback te maken in de octagon.

“I have spent my entire career dealing with injuries sustained through football, I am 100% and I feel like a younger version of my former self. The UFC should look into adding some padding in the gloves because I plan on crushing my opponents.”

Geruchten gaan dat hij de tegenstander zal worden van Daniel Cormier in het laatste gevecht van Cormier in Strikeforce.

1 COMMENT