‘Semmy Schilt met pensioen’

1
3895

semmy_schilt

Voormalig K1 kampioen Semmy Schilt is met pensioen. De onderhand 39-jarige kickbokser en voormalig MMA-vechter is gedwongen te stoppen door een hartkwaal, aldus liverkick.com. Schilt vocht voor het laatst op oudejaarsdag toen hij de Glory 2012 Heavyweight Grand Slam Tournament won.

De boomlange vechter won in 205, 2006, 2007 en 2009 de K1 Grand Prix en staat bekend als een van de beste kickboksers aller tijden. “Hightower” hoopte zijn Glory World Series Heavyweight titel dit jaar nog te kunnen verdedigen tegen Gokhan Saki, maar deze hartkwaal maakt een direct einde aan de lange loopbaan. Na zijn laatste toernooiwinst maakte Schilt al bekend klaar te zijn met eendags toernooien. Met zijn lange armen (86 inch spanwijdte) en lengte (2.12 meter) maakte hij het voor elke tegenstander lastig. In totaal won hij 43 van zijn 50 gevechten, waarvan 20 via knockout.

Ook als MMA-vechter deed Schilt het niet onverdienstelijk. De Nederlander had een record van 26-14-1 met overwinningen op Guy Mezger en Pete Williams (op UFC 31). Ook vocht hij op PRIDE 21 in 2002 tegen Fedor Emelianenko. Dit verloor hij via unanimous decision. Ook mocht hij vechten tegen andere grote vechters zoals Antonio Rodrigo Nogueira en Josh Barnett. Op Dynamite!! 2008 vocht hij voor het laatst met de kleine handschoenen tegen Mighty Mo. Dit won hij via triangle choke in de eerste ronde.