Semmy Schilt bij KRO Brandpunt

3
826

Ik ben geen katholiek en ook geen kickbokser, maar toch heb ik net op Nederland 2 naar Brandpunt zitten kijken. Een interview met Semmy Schilt over het imago van kickboksen in Nederland.

Prachtig om te zien. Wat een aimabel figuur, die Schilt! Ik herken mezelf best wel in wat hij zegt en ik hoop van harte dat Schilt en alle andere beoefenaars van vechtsporten in Nederland, op een dag net zo gewaardeerd worden als voetballers, hockeyers en schaatsers.

De Gladiator van Zuidlaren zie je vanaf 27.30.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

 

3 COMMENTS

  1. Ook ik heb de documentaire gekeken maar ik ben minder enthousiast over het resultaat. Ik vond het vreselijk om te horen dat de journalist niets van Sem wist terwijl ik op het puntje van mijn stoel zat. Hij had het over agressie, ik zag topsport. Nederland is al jaren ruim vertegenwoordigt in de kickbokstop maar het enige waar de KRO over wilde horen waren de criminelen die hier in Nederland naar de gala’s gaan. En zo gaat de media met de kampioenen om. Onze helden.

  2. Ik heb net ff naar het interview van Sem Schilt gekeken,
    Het gaat hier duidelijk niet om de sport, maar om de randverschijnselen zoals criminelen en agressie..
    Men sprak over aggressie terwijl je een gedreven sportman ziet die uuuuren naar dit moment heeft toe getrained, uiterste consentratie om zijn doel te verwezelijken. misschien had Sem er beter aan gedaan om te zeggen dat hij hem zo gedreven aan kijkt om de wedstrijd te winnen.

    de verslaggever probeert Sem gewoon de woorden die hij wil horen in zijn mond te leggen. (een aggresieve manier van interviewen noem ik dat)

  3. Sem is een topper. Hij is een prima vertegenwoordiger voor de sport. Het is onbegrijpelijk dat de overheid deze sport zo probeert tegen te werken aangezien Nederland de beste vechters ter wereld heeft. De mensen die het beleid bepalen weten niet voldoende van de sport en zorgen er juist voor dat de sport negatief in de publiciteit komt. Ze zouden juist een positieve stimulans moeten geven en zich meer inzetten voor de promotie van de sport. De uitzending van Brandpunt vond ik trouwens erg suf en ik kan mij voorstellen dat mensen hier niet naar kijken als ze niet bekend zijn met Sem, dus ik denk niet dat dit veel heeft bijgedragen aan de positieve impuls die de sport nodig heeft.