Sean Sherk met pensioen

0
1007

Sean Sherk

Sean Sherk heeft vorige week officieel besloten te stoppen met MMA. “Muscle Shark” is onderhand 40 jaar en stond al heel lang niet meer in de octagon. De voormalig UFC lightweight champion vocht voor het laatst op UFC 119 in september 2010, onderhand drie jaar geleden. Zijn sponsor Training Mask maakte dit bekend door middel van een persbericht.

At the age of 40 and after an extraordinary 14 year career, Sean “Muscle Shark” Sherk is retiring from the UFC with a 38-4-1 record, but will always be remembered as a UFC Lightweight Champion.

Het hoogtepunt van de loopbaan van Sherk is uiteraard UFC lightweight champion worden. Op UFC 64 versloeg hij Kenny Florian voor de titel via unanimous decision. Later verdedigde hij deze titel tegen Hermes Franca door de Braziliaan in de co-main event van UFC 73 te verslaan via unanimous decision. In 25 minuten deed de Amerikaan zestien takedowns, een record destijds dat later is verbroken door Khabib Nurmagomedov op UFC 160 met 21. Achteraf werden beide vechters echter gepakt met doping: Franca voor Drostanolone en Sherk voor Nandrolone. Hierdoor werd zijn titel afgepakt en kreeg hij een schorsing. Na zijn schorsing vocht hij opnieuw voor de titel tegen BJ Penn op UFC 84, maar verloor hij via TKO aan het einde van de derde ronde.

Sherk vocht na zijn verloren titelgevecht met Penn nog maar drie keer. De Amerikaan stond bekend om zijn harde trainingsschema waardoor hij vaak geblesseerd raakte en hierdoor niet vaak in de octagon heeft kunnen staan op latere leeftijd. Zo staat er een voorbeeld van hem met Matt Hughes online van het harde trainen met de Training Mask.