Scott Coker: “Bellator in 2019 naar Amsterdam”

0
2941
Foto: Bellator/Lucas Noonan

Na twee bezoeken van de UFC komt Bellator in 2019 naar Nederland. Bellator-president Scott Coker zegt dat de organisatie volgend jaar Amsterdam bezoekt voor een evenement.

Dit vertelde Coker tijdens de persconferentie voor Bellator 208, dat zaterdag plaatsvindt. “Als we het hebben over de Europese uitbreiding: we doen volgend jaar evenementen in een paar steden waar we nog niet geweest zijn. We gaan naar Stockholm, Amsterdam en Barcelona. We houden ook gevechten in Birmingham, Newcastle, Londen en Manchester”, aldus Coker.

“We zijn door heel Europa met onze eigen Europese serie die we creëren voor de Europese vechters, de broadcasters om het in hun tijdslot te organiseren zodat ze niet meer tot 03.00 uur hoeven te wachten om de gevechten van hier te zien.”

“Daarbij krijgen ze ook de 22 evenementen die we in de VS houden. Het wordt een pakket van 32 MMA-evenementen in 2019 voor de West-Europese markt. Het zijn hele spannende tijden.”

David Green, oprichter van BAMMA, zal aan het hoofd staan van Bellator in Europa en recentelijk werd Jude Samuel, voormalig matchmaker van BAMMA, aangetrokken door de organisatie om zich bezig te houden met de gevechten in Europa.

Met de European Fight Series wil Bellator zich focussen op het MMA-landschap van West-Europa, zoals in het Verenigd Koninkrijk waar de organisatie vijf keer eerder kwam. Zo organiseerde het afgelopen mei Bellator 200 in Londen. Op dit evenement werd Gegard Mousasi Bellator-middengewichtkampioen.

Jaren in de maak
Er is al jaren sprake van een Bellator-evenement in Nederland. In april 2017 zei Coker dat Bellator denkt aan een Nederlands evenement in 2018, maar dat is er niet van gekomen.

In 2016 sprak Coker ook over een Bellator-evenement in Nederland voor 2017, maar dat kwam toen ook niet uit.

Momenteel heeft de organisatie acht vechters uit Nederland onder contract: Mousasi, Costello van Steenis, Bellator Kickboxing-vlieggewichtkampioene Denise Kielholtz, Hesdy Gerges, Melvin Manhoef, Hatice Özyurt, Pieter Buist en Murat Aygun.

Bellator-evenementen zijn in Nederland te zien op Spike TV. Dit is ook de thuisbasis van WFL, waar Manhoef aan het roer staat. In september kreeg de winnaar van de hoofdpartij van WFL MMA 3 (Pieter Buist) en de winnaar van WFL’s The Final 8 (Murat Aygun) een Bellator-contract als prijs.

UFC in Nederland
De UFC kwam in mei 2016 voor het eerst naar Nederland met een evenement in Ahoy met Alistair Overeem en Andrei Arlovski als afsluiters. In september 2017 werd het tweede evenement georganiseerd met Stefan Struve en Alexander Volkov in de hoofdpartij.

Na het tweede evenement zei Joe Carr, destijds vicepresident en UFC-baas van content en internationale zaken, dat de UFC weer naar Nederland zou komen, maar niet in 2018.