Scheidsrechter John McCarthy nieuwe Bellator-commentator

0
829
Foto: Bellator

Big John McCarthy volgt Jimmy Smith op als commentator van Bellator. De organisatie heeft dinsdag aangekondigd dat het de scheidsrechter in dienst heeft genomen.

Bellator kondigde eind-december aan dat Smith per direct vertrok. Het heeft niet lang geduurd om een opvolger te benoemen in McCarthy.

De ervaren scheidsrechter stopt niet volledig als arbiter, maar zet zijn werk als official voorlopig op de tweede plaats. Hij zal (voorlopig) niet als scheidsrechter voor geen grote evenementen, zoals van UFC en Bellator, aantreden.

“Kan ik als scheidsrechter optreden? Ja, ik mag als scheidsrechter optreden. Als ik dat wil kan ik als scheidsrechter internationaal werken”, vertelt McCarthy (55) aan MMA Fighting.

“Ik kan hier (in Noord-Amerika) kleine shows doen als ik dat wil. Ik kan liefdadigheidsevenementen doen. Ik zeg niet dat ik met pensioen ben. Op dit moment doe ik wat anders, dus gaat dat op een laag pitje. Al mijn aandacht gaat naar de beste commentator van Bellator zijn.”

McCarthy maakt 20 januari zijn debuut als commentator op Bellator 192 in Los Angeles. Een dag na Bellator 193 zal hij een boksevenement jureren. Daarnaast blijft hij actief als instructeur voor scheidsrechters.

Chael Sonnen verlengt
McCarthy zal zijn positie afwisselen met Chael Sonnen, die op Bellator 192 vecht tegen Quinton Jackson. Sonnen heeft zijn contract bij Bellator als niet-vechter verlengd. Elk evenement zit een van hen naast Mauro Ranallo of Mike Goldberg.