Samenvatting: TUF 12, aflevering 5

1
406

Let op! In deze nieuwspost zal ik dieper in gaan op zaken die gebeurd zijn tijdens de laatste aflevering van The Ultimate Fighter. Als je de aflevering eerst wil zien, lees dan niet verder.

Je kunt ook even naar Dana White kijken, die in discussie gaat met studenten op de Oxford Union Society.
[flv: http://www.youtube.com/watch?v=-jyvCTROMU4&feature=player_embedded 520 380]
Dana White: ‘In the next fifteen years, this is going to be the biggest sport in the world. Remember I said that.’

Terug naar belangrijke zaken.

Het begint gelijk lekker in de villa. Alex “Bruce Leroy” Caceres besluit om bleekmiddel in de wasverzachter te doen en Michael Johnson is de pechvogel die zijn kleren er mee wast. Wat een drama! Alex Caceres beschikt gelukkig wel over een gezonde dosis zelfkennis. ‘I got a love/hate personality. That’s why I don’t have many friends.’ Eigenlijk best zielig, als je er bij stil staat.

Georges St-Piere heeft een speciale gast uitgenodigd om de jongens van team GSP wat Muay Thai bij te brengen. Het is Jean-Charles Skarbowsky, inclusief bierbuik. Een markant figuur van wie een hoop verhalen de ronde doen. Zo zou hij drie uur per nacht slapen en meestal dronken trainen. Je kan van alles over hem zeggen, maar hij laat de vechters van team GSP wel mooi alle acht hoeken van de kooi zien. Zijn strikes zijn heel erg precies. Dat zie je vooral bij de knie die Alex Caceres op zijn lever krijgt. Iedereen met een beetje ervaring met vechtsport ziet aan de reactie van Bruce Leroy dat die knie er precies op zat.

Josh Kosheck heeft Chuck Lidell ingevlogen om zijn team een beetje te motiveren. Chuck wordt een beetje emotioneel op het moment dat het over Rich Franklin gaat, die hem net knock out heeft geslagen tijdens UFC 115. Lidell zegt dat hij met pensioen gaat, maar nog net genoeg energie heeft om Tito Ortiz een lesje te leren.

Georges St-Pierre besluit om Spencer Paige (7-2) tegen Nam Phan (16-7) te laten vechten. Een interessante match up, want beide vechters staan allebei bekend om hun stand up. Helaas breekt Spencer Paige tijdens de eerste ronde zijn hand en gooit hij er iets teveel high kicks uit, die Nam Phan gemakkelijk blokt. Met zijn hand en been uitgeschakeld is het een aflopende zaak.

Nam Phan gaat door naar de volgende ronde met een unanimous decision.

Hier nog even wat highlights van Jean-Charles Skarbowsky. Check vooral even die frontkick op 1.25.
[flv: http://www.youtube.com/watch?v=nDTuFKqhafM&feature=fvw 520 380]

1 COMMENT