‘Saffiedine-Ellenberger main event van UFC-debuut in Singapore’

0
504

Tarec Saffiedine 2

Bijna een jaar na zijn laatste gevecht kan Tarec Saffiedine zijn UFC-debuut gaan maken. Volgens MMAjunkie.com zal de Belg tegen Jake Ellenberger voor het eerst in de octagon stappen. Dit gevecht zal de main event zijn van UFC Fight Night 34, het eerste event van de UFC in Singapore en het eerste event van 2014.

Saffiedine vocht voor het laatst op 12 januari 2013 tegen Nate Marquardt. “The Sponge” vocht toen in de main event van Strikeforce: Champions, het allerlaatste event van Strikeforce waar de Belg zeven keer in vocht. Na overwinningen op Scott Smith, Tyler Stinson en Roger Bowling kreeg Saffiedine een titelgevecht en won hij deze via unanimous decision. Hierna volgde de overstap naar de UFC, maar door blessureleed heeft hij nog niet kunnen vechten. Het debuut leek op UFC on FOX 8 te komen tegen Robbie Lawler, maar door een blessure moest hij vervangen worden door Siyar Bahadurzada (die later weer vervangen werd door Bobby Voelker).

Jake Ellenberger verloor zijn laatste gevecht met een slap optreden tegen Rory MacDonald. “The Juggernaut” won zijn twee gevechten ervoor tegen Jay Hieron (unanimous decision) en Nate Marquardt (knockout in 36 seconden), waardoor een mogelijk number 1 contenders match of titelgevecht op het spel stond. In het gevecht met MacDonald werd de Amerikaan onschadelijk gemaakt door “Ares” en kon hij niet de harde stoten plaatsen waar hij bekend om staat. Ellenberger staat momenteel op de vierde plek in de UFC Rankings.

Andere gevechten zijn nog niet bekend gemaakt voor het event in Singapore, maar verwacht wordt dat er veel Aziatische vechters op de card zullen verschijnen.