Saffiedine geblesseerd, Ellenberger krijgt Lawler op UFC 173

0
471

Robbie Lawler

De UFC-loopbaan van Tarec Saffiedine wil maar niet op gang komen. De Belg heeft zich geblesseerd afgemeld voor zijn gevecht met Jake Ellenberger op UFC 172, waardoor de UFC heeft besloten om “The Juggernaut” tegenover Robbie Lawler te zetten op UFC 173. Dit meldt MMA Junkie na bevestiging van UFC-president Dana White.

Tot nu toe heeft Tarec “The Sponge” Saffiedine nog maar één keer gevochten in de grootste MMA-organisatie sinds zijn overstap van Strikeforce. In 2012 vocht hij in het allerlaatste gevecht van de organisatie waarin hij de Strikeforce weltergewicht titel won van Nate Marquardt. Daarna was de weg open voor gevechten met weltergewichten in de UFC, maar heeft blessureleed dit tot nu toe maar beperkt tot alleen een gevecht met Hyun Gyu Lim in de main event van UFC Fight Night 34 in Singapore. Ellenberger was toen ook de oorspronkelijke tegenstander, maar toen moest de Amerikaan afzeggen vanwege een blessure en viel Lim op korte termijn in. Dit gevecht won de Belg via unanieme beslissing. Een nieuw gevecht tussen “The Sponge” en “The Juggernaut” werd gepland voor UFC 172, maar nu heeft de Saffiedine moeten afzeggen vanwege een onbekende blessure. Binnenkort zal hij een dokter zien en zal hij meer weten over zijn blessure en de duur van zijn afwezigheid.

Ellenberger vocht voor het laatst in juli 2013 tegen Rory MacDonald. Met een mogelijk titelgevecht kwam “The Juggernaut” nooit los en werd hij vrij eenvoudig op punten verslagen door de Canadees. Een hamstring blessure weerhield de Amerikaan van een gevecht op UFC Fight Night 34, waardoor hij liefst elf maanden afwezig is geweest als hij op UFC 173 komt opdagen. Desondanks staat hij nog op de vijfde plek van de UFC Welterweight Rankings en krijgt hij met Lawler een kans om dichter in aanmerking te komen voor een titelgevecht.

Lawler kan momenteel als één van de grootste comebacks in MMA worden gezien. “Ruthless” vocht van 2009 tot 2012 in Strikeforce, won maar drie van zijn acht gevechten, maar kwam sterker dan ooit terug in de organisatie waar hij ooit veel potentie liet zien: de UFC. Hij ging opnieuw vechten op weltergewicht en won drie gevechten op een rij tegen Josh Koscheck, Bobby Voelker en Rory MacDonald. Hierdoor kreeg hij, mede door de pauze van Georges St-Pierre, een titelgevecht tegen Johny Hendricks op UFC 170. In een sterk gevecht verkocht hij zijn huid duur, maar moest hij zijn meerdere erkennen in “Bigg Rigg” in de vijfde en laatste ronde waardoor hij via unanieme beslissing verloor. Desondanks staat hij nog steeds eerste op de UFC-rankings, achter de huidige kampioen.

UFC 173 heeft sinds kort een nieuwe main event in Renan Barao vs. TJ Dillashaw. De card had nog wat nodige starpower nodig, waardoor dit gevecht, met een hoge garantie voor een harde knock-out, goed uitkomt. De vorige tegenstander van Dillashaw, Takeya Mizugaki, heeft onderhand ook een tegenstander gevonden in Francisco Rivera meldt de UFC. Hierdoor ziet de card van 24 mei er als volgt uit:

Renan Barao vs. T.J. Dillashaw
Junior dos Santos vs. Stipe Miocic

Jake Ellenberger vs. Robbie Lawler
Takeya Mizugaki vs. Francisco Rivera

Tony Ferguson vs. Katsunori Kikuno
James Krause vs. Jamie Varner

Chris Holdsworth vs. Kyung Ho Kang
Mitch Clarke vs. Al Iaquinta

Michael Chiesa vs. Francisco Trinaldo
Anthony Njokuani vs. Vinc Pichel

Yves Edwards vs. Piotr Hallmann
Doo Ho Choi vs. Sam Sicilia

Jingliang Li vs. Danny Mitchell