Saffiedine vs. Ellenberger op UFC 172

0
523

Tarec Saffiedine 2

Herkansing! Jake Ellenberger en Tarec Saffiedine zullen het op UFC 172 tegen elkaar gaan opnemen. De twee weltergewichten zouden al eerder vechten in de main event van UFC Fight Night 34, maar door een blessure moest “The Juggernaut” afmelden en vocht Saffiedine tegen Hyun Gyu Lim. De UFC heeft het gevecht via Twitter bekend gemaakt.

Jake Ellenberger meldde zich vijf weken voor het gevecht in Singapore af met een onbekende blessure. Doordat hij hiermee een maand zoet zou zijn, meldde hij zich dus af. Het vorige gevecht van “The Juggernaut” was op UFC on FOX 8 tegen Rory MacDonald. Een goede overwinning zou hem dichtbij een titelgevecht brengen, maar door een hele zwakke vertoning van beide mannen, verloor Ellenberger via split decision. Hierdoor staat de Amerikaan op de vijfde plek in de UFC Welterweight Rankings.

Saffiedine maakte in januari eindelijk zijn debuut in de UFC na een jaar niet vechten. Het was waarschijnlijk niet de tegenstander die hij in eerste instantie op oog had, maar Hyun Gyu Lim bood goed partij en de Belg won via unanieme beslissing en de ‘Fight of the Night’-bonus. Hiermee won hij zijn vijfde gevecht op een rij, na vier overwinningen in Strikeforce waarin hij o.a. Strikeforce weltergewichtkampioen werd.

Op 26 april zal UFC 172 plaatsvinden in Baltimore, Maryland. De main event zal gaan tussen UFC licht zwaargewichtkampioen Jon Jones en uitdager Glover Teixeira. Ook zal Yanci Medeiras het opnemen tegen UFC-debutant Joe Ellenberger, de tweelingbroer van Jake, en Max Holloway vecht tegen Andre Fili.