Rutten: “Alistair Overeem has a glass jaw and will lose to Junior dos Santos”

22
763

MMA legende Bas Rutten was te gast bij “It’s Time!” met Bruce Buffer en deed daar een opvallende uitspraak. Hoewel Rutten meerdere keren heeft gezegd dat hij Alistair Overeem de beste zwaargewicht van de wereld vindt, kies hij in het opkomende gevecht tussen de Nederlander en Junior Dos Santos voor de huidige kampioen.

“I think Alistair, everything he does is one single shot because he knows he’s got that glass jaw as well. He’s been knocked out quite a few times in the past, even by Chuck Liddell as well. Every time when he punches, one hand is up. He throws single shots; he doesn’t throw combinations. You saw that when he fought [Fabricio] Werdum. Werdum was actually tagging him more than he did to Werdum. I think that Junior dos Santos, with his combinations, his reach, I think he’s going to tag him and he’s going to throw combos and I think that yeah, he’s going to take this fight.”

In november van vorig jaar uitte Rutten nog veel kritiek op Overeem door de manier waarop hij Golden Glory verliet. Zal dit ermee te maken hebben?

22 COMMENTS

   • Misschien is het inderdaad een waarschuwing, Dos Santos is wel stukken losser met zijn handen en combo’s dan the reem.
    Ik hoop dat Overeem veel met em clincht en hem daar sloopt, maar als hij op afstand met hem gaat boxen kan er toch best wat misgaan.
    Je hoeft geen glazen kin te hebben om van Dos Santos’s klappen KO te gaan.

     • Ik weet zeker wat je bedoelt qua skills en ik denk ook dat Alistair wint, ze moeten gewoon met een erg goed gameplan komen.
      En als hij wint is dat belachelijk snel, 2 fights en hij heeft de heavyweight titel, moest Brock lesnar er niet 3 of 4 vechten?

     • met het grote verschil dat brock 1 mma partij op zijn naam heeft staan en alistair een hele geschiedenis heeft o.a. in pride en de dream, k1 en strikeforce titel heeft.

 1. Het zou natrappen kunnen zijn, maar alistair is wel met enige regelmaat ko gegaan. Alleen nu al een tijdje niet meer. Ligt dat aan de tegenstander of aan alistair? JSD is wel een tegenstander van formaat. Een die overeem al tijden niet meer gehad heeft!!

  • in de periode dat ie geregeld KO ging, was hij aardig verslapt doordat ie continu moest vechten op op gewicht te komen.. dat heeft hem gewoon teveel kracht gekost..

   en ome Bas… die is gewoon nog boos om de affaire met GG.. Get over it BAS..

 2. Dit heeft er allemaal mee te maken dat alistair weg is bij golden glory. Wat een hater die bas rutten omdat hij niet heeft bereikt wat alistair wel heeft bereikt. kan echt niet tegen dat soort mensen…

 3. luister jongens alistair is door de hell en back gegaan hij heeft er alles aan gedaan om beter te worden hij word gewoon de beste ook in de ufc.. dat moet junior nog allemaal meemaken.alistair leest jds gewoon uit!! en dan gaat ie knock out BASTA!! ;-))

 4. luister jongens alistair is tot hell and back gegaan.. en is alleen maar beter geworden hij heeft partijen verloren die niet nodig waren en heeft daar van geleerd.hij is de beste en dat word ie ook in de ufc… hij leest jds uit en dan gaat ie knock out BASTA ;-))