Rua vs. Te Huna co-main event op UFC Fight Night 33 in Brisbane

0
731
Foto: Getty Images

Shogun Rua

Mauricio “Shogun” Rua verloor drie van zijn laatste vier gevechten in de UFC en zal in zijn aankomende gevecht misschien voor zijn baan moeten vechten. Rua zal dit doen in de achtertuin van zijn aankomende tegenstander, James Te Huna. De Australiër en Braziliaan zullen in de co-main event van UFC Fight Night 33 in Brisbane tegen elkaar vechten, aldus Daily Telegraph.

“Shogun” verloor in de main event van UFC Fight Night 26 van Chael Sonnen via guillotine choke in de eerste ronde. De winnaar van de Pride Middleweight Grand Prix in 2005 kon hierdoor zijn titelaspiraties definitief uit het hoofd zetten. Het gevecht verloor hij van de huidige number 1 contender, Alexander Gustafsson, via unanimous decision. Daarvoor kon hij een titelgevecht verdienen tegen Brandon Vera, maar ondanks een overwinning via TKO in de vierde ronde kreeg Lyoto Machida een titelgevecht omdat hij Ryan Bader ‘indrukwekkender’ versloeg.

James Te Huna verloor zijn vorige gevecht van Glover Teixeira op UFC 160. De ‘Aussie’ won zijn vier gevechten ervoor en was bezig met een goede reeks, maar Teixeira liet in dat gevecht zien dat hij een klasse beter was dan Te Huna. De Braziliaan won door middel van guillotine choke in de eerste ronde. Te Huna won tot nu toe vijf keer in de UFC en boekte zijn grootste overwinningen tegen Joey Beltran en Ryan Jimmo via unanimous decision.

UFC Fight Night 33 zal op 7 december plaatsvinden. In de main event nemen Mark Hunt en Antonio “Bigfoot” Silva het tegen elkaar op. Verwacht wordt dat light heavyweight Anthony Perosh ook op de card terecht zal komen. Voor de rest zijn er nog geen gevechten gepland voor dit event.