Rua vs. Henderson 2 main event op UFC Fight Night 38

0
633

henderson-over-rua-at-ufc-139

Dan Henderson en Mauricio “Shogun” Rua nemen het nogmaals tegen elkaar op in een rematch van de main event van UFC 139. UFC Officials hebben bekend gemaakt dat de rematch van een van de beste gevechten ooit op 23 maart zal plaatsvinden in Natal, Rio Grande do Norte, Brazilië nadat Tatame melding van maakte. Acht andere gevechten zijn ook al bekend gemaakt voor het event

Henderson en Rua vochten op 19 november 2011 in de tweede niet titelgevecht-main event van vijf ronden in de geschiedenis van de UFC. Dat de Amerikaan en Braziliaan nog nooit eerder vochten was al opzienbarend aangezien zij al veel jaren samen samen in PRIDE vochten. Op UFC 139 was het zover en het resultaat was een gevecht die kijkers ervan niet snel zullen vergeten. Vijf ronden lang sloegen “Shogun” en “Hendo” elkaar tot moes met elk een aantal hoogtepunten, waarna Henderson de unanimous decision mee naar huis nam. Velen zien dit gevecht als een van de beste gevechten ooit, zo niet de beste ooit.

Sindsdien gaat het bergafwaarts voor Henderson. Hierna kreeg hij geen titelgevecht door blessureleed in aanloop naar UFC 151 en verloor zijn volgende drie gevechten op een rij tegen Lyoto Machida, Rashad Evans en Vitor Belfort. Belfort was de eerste vechter die Henderson versloeg via knock-out of TKO ooit. Hierna zat “Hendo” even zonder contract en moest hij opnieuw onderhandelen met de UFC. Dit resulteerde in een nieuw contract die fors minder waard was dan zijn vorige.

Mauricio “Shogun” Rua is 2-2 sinds zijn gevecht met Henderson. Hij won zijn gevecht erop tegen Brandon Vera via TKO in de vierde ronde, maar verloor daarna van Alexander Gustafsson en Chael Sonnen. Even was er sprake rond Rua dat hij een gewichtsklasse lager moest gaan vechten of met pensioen moest gaan, maar met een harde knock-out op James Te Huna werden die even halt toegeroepen.

Voor degene die scherp zijn: 23 maart is op zondag. Dit komt doordat FOX Sports 1 de ervoor een dragrace-event zal uitzenden.

De volledige card ziet er op dit moment als volgt uit:

Mauricio Rua vs. Dan Henderson
C.B. Dollaway vs. Cezar Ferreira

Steven Siler vs. Rony Jason
Scott Jorgensen vs. Jussier Formiga

Ronny Markes vs. Thiago Santos
Leonardo Santos vs. Norman Parke

Gleison Tibau vs. Mairbek Taisumov
Fabio Maldonado vs. Gian Villante

Thiago Perpetuo vs. Kenny Robertson