Roy Nelson vs. Stipe Miocic late toevoeging aan UFC 161

0
524

Als reactie op de blessure van Renan Barao, heeft de UFC op korte termijn een gevecht aan UFC 161 toegevoegd. Roy Nelson neemt op korte termijn een gevecht aan met Stipe Miocic, die oorspronkelijk tegen Soa Palelei in actie zou komen op de undercard. De nieuwe main event werd al eerder bekend gemaakt met Rashad Evans tegen Dan Henderson in een gevecht van drie ronde.

Nelson komt van een snelle overwinning op UFC 159 af. In twee minuten versloeg “Big Country” Cheick Kongo via knockout, zijn derde op een rij na Dave Herman en Matt Mitrione. Gevechten met Josh Barnett en Daniel Cormier werden ook gespeculeerd, maar een gevecht met de Kroatische Amerikaan op UFC 161 werd niet genoemd.

Miocic vocht voor het laatst tegen Stefan Struve in de main event van UFC on FUEL TV 5. Struve versloeg de voormalig NCAA worstelaar en Golden Gloves kampioen in de tweede ronde via TKO, de eerste verliespartij van de Amerikaan na drie gewonnen gevechten in de UFC. Miocic versloeg Joey Beltran in zijn UFC-debuut, waarna hij Phil de Fries en Shane Del Rosario vai knockout versloeg.

UFC 161 vindt op 15 juni in de MTS Centre in Winnipeg, Canada plaats. De status van de oorspronkelijke tegenstander van Miocic, Soa Palelei, is nog niet bekend.