Rousimar Palhares tekent bij WSOF

0
597

Rousimar Palhares 3

Het is Rousimar Palhares gelukt om een vechtorganisatie te vinden die hem zal laten vechten. World Series of Fighting, oftewel WSOF, heeft “Toquinho” binnengehaald, aldus USA Today Sports en MMAjunkie.com. Palhares werd ontslagen door de UFC nadat hij meerdere malen een beenklem te lang vasthield.

“Rousimar is one of the most talented athletes in mixed martial arts, and we’re excited to have him as a part of our organization,” aldus WSOF-president Ray Sefo. De jonge organisatie heeft Palhares voor meerdere vechten vastgelegd. Dit is dezelfde organisatie waar Jon Fitch zijn gevechten vecht en eerder liet weten een gevecht met de Braziliaan af te wijzen. Fitch, ook ontslagen door de UFC, liet dit weten nadat Palhares ontslagen werd door de UFC omdat hij denkt zijn carrière hiermee te riskeren.

Palhares werd na UFC Fight Night 29 door de UFC ontslagen vanwege zijn overwinning op Mike Pierce. In Barueri in Brazilië won “Toquinho” binnen 31 seconden van Pierce via heel hook, een specialiteit van van de Braziliaan. Wat echter opviel was het lange vasthouden nadat de scheidsrechter ingreep nadat Pierce afklopte. Dit was niet de eerste keer: hetzelfde gebeurde op UFC 111 toen Palhares won van Tomasz Drwal. Naast deze overwinningen heeft “Toquinho” wel zes ‘controversievrije’ overwinningen in de UFC geboekt, waarvan drie via een beenklem. Deze overwinningen kwamen allemaal op middleweight.

Tegen wie en wanneer Palhares mag gaan vechten is nog niet bekend. De Braziliaan moet nog een schorsing uitzitten die hij kreeg vanwege die beenklem. Die is ingegaan na zijn medische schorsing van UFC Fight Night 29 van 14 dagen. Ook is Palhares nog herstellende van een schouderblessure die hij opliep in aanloop naar een grappling wedstrijd tegen Dean Lister op weg naar de World Jiu-Jitsu Expo.